George Marin

După cât de vijelios începuse meciul, cu trei goluri marcate prin trei scheme fără replică, bine executate, se părea că recordul de 11 goluri primite în tur de la ardeleni va cădea. Nu s-a întâmplat. În definitiv, nici nu era nevoie de record, ci de a pune în practică tot ceea ce s-a lucrat la antrenament și, mai mult, de a reuși rapid integrarea jucătoarelor abia sosite, printre care s-a numărat și poloneza Alexandra Zimny, un inter stânga de 1,91 metri.
Jocul a mers destul de bine, chiar dacă, pe măsura trecerii timpului, au apărut și scăpări, ratări sau necorelări între echipiere. Au apărut și fireștile schimbări, doar Stoleru, Krsnik și Zimny, ultima dintr-un motiv aparte, au jucat mai puțin de o repriză. Rămâne în sarcina corpului tehnic să decidă ce formulă este cea mai competitivă. Mai solidă ni s-a părut nouă defensiva din primul sfert de oră, cu Ana Berbece, Dumitrașcu, Krsnik și Stoleru în zona centrală, și cu Buzoianu și Sava în cele două extreme. Oricum, defensiva ploieșteană nu a întâmpinat vreun asalt al pușcașilor marini, ci doar un joc al făgărășenelor bazat pe încercarea de a crea posibilități de aruncare pentru interul lor stânga, Opriș, care a fost permanent blocată – a marcat doar un gol, în partea secundă, și alte două din penalități – sau prin încercări de pătrundere la semicerc. Vizitatoarele, sosite la Ploiești cu doar 12 jucătoare, dintre care două nici măcar nu s-au dezechipat, cu doar un portar, nu prea aveau alte șanse deoarece statura lor nu le-ar fi putut permite. Totuși, ardelenele au constituit o echipă arțăgoasă, care s-a agățat de minge. Ele au obținut destule aruncări de la 7 metri, 9 la număr, transformate 7, dintre care primele trei printr-o aruncare lob la care Tymoshenkova a găsit răspuns abia la ultima din cele 9. Unele goluri ale făgărășenelor au fost marcate destul de lejer, fetele noastre evitând sancționarea cu eliminări.
Despre partea ofensivă, lucrurile au mers mai relaxat după prima perioadă, despre care am vorbit la început, chiar cu zâmbetul pe buze în cazul a două aruncări pe care Buzoianu le-a ratat din extrema dreapta. Golurile au curs prin toate procedeele posibile și de pe toată lungimea semicercului mic. De această dată s-a marcat mai mult și de la distanță.
Este mai dificil de a face remarcări după un asemenea meci, practic un nou antrenament oficial, dar sunt de menționat ambiția cu care Ana Berbece și-a condimentat porția de minute pe teren, eficiența Biancăi Berbece, soliditatea jocului Mădălinei Zamfirescu, ori constanța evoluțiilor Florinei Alexandru.
Fluieraș de soc
De regulă nu comentăm prestația arbitrilor. Însă, de această dată nu putem trece peste cea a cuplului bucureștean Vlad Barbu – Daniel Grigoriev. Și ei au contribuit la păstrarea zâmbetului pe buze a întregii suflări din sala Olimpia, în tribună și pe teren. Ei au interpretat de o manieră aparte regulamentul de joc, având criterii cu totul aparte conform cărora au acordat, sau nu, aruncări de la 7 metri, eliminări ori atenționare de joc pasiv fiind. Astfel, ei au decis că Zimny, abia sosită la Ploiești, să nu obosească prea mult pe teren și au cadorisit-o cu trei eliminări. Oricum, mai bine le-ar sta lor suflând într-un fluieraș de soc – mult zice cu foc – și ar fi mult mai apreciați, precum în povestea micuței Păuna. Pentru cine își mai amintește de povești, astăzi, în era tik-tok – ului. Ca să nu fim răi, punctăm și singurul lucru pozitiv al acestui cuplu de arbitri, anume frizura modernă a lui Grigoriev.

CS Județean Prahova – CSM Făgăraș 36-20 (15-7)

CSJ: Viktorya Tymoshenkova 7 intervenții (1 de la „7 metri”) / 15 aruncări (47%), Emanuela Ivașcu 4 / 16 (25%) – Bianca Berbece 6 goluri, Sara Burić 4 (3 din „7 metri”), Florina Alexandru 3, Ana Berbece 3, Roxana Cîrjan 3, Mădălina Zamfirescu 3, Andreea Coman 3, Andra Buzoianu 3, Cătălina Sava 3, Ștefania Epureanu 2, Aleksandra Zimny 1, Anamaria Dumitrașcu 1, Carmen Stoleru 1, Dora Krsnik. Antrenori: Adrian Chiruț, Robert Comendant, Iulian Emancipatu.
Eliminări: Aleksandra Zimny 3, Carmen Stoleru 1, Ana Berbece 1, Bianca Berbece 1.