F.T.

Din nefericire, din ianuarie şi până-n prezent, la nivelul judeţului au fost înregistate o serie de incendii, unele dintre ele putând fi, probabil, evitate.
Iar ISU Prahova exemplifică ultima intervenţie de la Puchenii Mari, acolo unde pomperii militari de la Detaşamentului 2 Ploiești au intervenit pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră o locuință din localitate.
«Prin efortul depus, au reușit să împiedice propagarea focului la vecinătăți, însă pagubele produse au fost însemnate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. La finalul intervenției, au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere››, exemplifică ISU Prahova.
Exemplifică, dar nu înainte de a încheia acestă informare cu reamintirea unor măsuri ce pot preveni astfel de tragedii. Fiindcă scriu reprezentanţii pompierilor prahoveni: «Pentru a evita producerea unor asemenea evenimente nefericite, vă rugăm să țineți cont de recomandările noastre:Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens; În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile; Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor».
Aşa că, de s-ar ţine cont de aceste recomandări, poate-poate nu ar mai fi atâtea incendii.
Ziua sau în miez de noapte…