V.S.
Consilierii județeni au aprobat, în ședința de miercuri, 12 februarie, parteneriatul dintre Consiliul Județean Prahova și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea unui important proiect de infrastructură rutieră, respectiv lărgirea la patru benzi a DJ 236, construire pasaj și resistematizare a zonei intersecției DN1 cu DN1B.
”Obiectivele propuse reprezintă priorități ale administrației județului și au ca scop fluidizarea traficului auto pe relația București – Câmpina și Câmpina -DN1B, creșterea vitezei de transport prin descongestionarea traficului de tranzit, reducerea consumului de carburant, reducerea accidentelor rutiere și a aglomerației urbane. Scopul Parteneriatului îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării de proiecte de infrastructură de transport, obiectivul fiind următorul: Obiectul 1 – Largire DJ 236 la 4 benzi pentru preluare trafic DN1B; Obiectul 2 – Realizare pasaj superior pe DN 1 peste sensul giratoriu DN1/DN1B și peste intersecție DN1/Bulevardul Republicii, cu descărcare în DJ 236; Obiectul 3 – Reconfigurare sens giratoriu și bretele acces zona Lukoil și introducere bandă dedicată direcția DN1/DN1B (Bulevardul Republicii); Obiectul 4 – Reconfigurare sens giratoriu și bretele acces zona Metro. În urma analizei efectuate de conducerea județului pentru promovarea unor obiective de investiții benefice dezvoltării județului, a rezultat necesitatea asocierii cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea realizării pe bază de parteneriat de implementare a unor proiecte de infrastructură, respectiv implementarea unor măsuri privind siguranța rutieră și impactul asupra mediului pe raza județului Prahova”, se arată în documentația aferentă proiectului aprobat de consilierii județeni.
CNAIR va mandata şi cesiona către județul Prahova drepturile şi obligaţiile privind utilizarea documentației de tip SF și a proiectului tehnic realizate pentru obiectivul de investiții respectiv și implementarea acestuia și va depune spre finanțare în proiectarea și execuţia obiectivului de investiții.
Pe de altă parte, Consiliul Județean Prahova va derula elaborarea, modificarea, revizuirea, completarea, actualizarea documentațiilor tehnico-economice și va organiza procedurile de achiziție aferente.
De asemenea, responsabilitatea CJ va fi și de urmărire a derulării lucrărilor. Proiectul de infrastructură rutieră ar urma să aibă finanțare europeană.