F.T.

Cu trei incendii de amploare s-au luptat într-o singură zi – marţi 14 ianuarie – pompierii militari prahoveni. Cauza cea mai probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost, potrivit ISU Prahova, «exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, fie că vorbim de sobe sau de aparate electrice cu această destinaţie»,
Dincolo de eforturile salvatorilor, rămâne cenuşa unei munci de-o viaţă. Pentru că pentru mulţi dintre noi nu a fost şi nu este uşor să ridicăm o casă.
Cineva spunea că «Focul pârjoleşte nu doar lucrurile, ci şi amintirile».
Tocmai de aceea, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Andreia Ursachi, revine cu o serie ce recomandări pentru salvarea «caselor vieţilor noastre». Le reamintim, chiar dacă le citim/auzim de fiecare dată, în aceeaşi perioadă: Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate; Nu aprindeți focul utilizând lichide inflamabile; Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le termic și curățați-le periodic; Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinței; Nu utilizați aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte; Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat; Nu așezați sau păstrați butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură; Nu fumați în locuri cu materiale combustibile, explozibile; Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată; Nu lăsați copiii nesupravegheați în locuință, cu lumânări aprinse, sobe, plite și/sau aparate electrice aflate în funcțiune.