V. Stoica
Groapa imensă din centrul orașului Slănic, care a pus la grea încercare autoritățile locale și județene în primăvara anului trecut, a devenit doar o amintire, datorită intervențiilor susținute realizate de mai bine de jumătate de an în zona afectată de scufundarea terenului. Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a fost la începutul acestei săptămâni la Slănic și le dă speranțe locuitorilor orașului că, dacă vor fi respectate condițiile din zonă, cu un teren special, aflat pe un munte de sare, lucrurile vor fi în regulă! ”La Slănic lucrările de stabilizare finală arată bine! Fie că vorbim de betonarea albiei pârâului din apropiere sau de lucrările de injectare pe întreaga zonă afectată este evident că zona este stabilizată! Astăzi am verificat stadiul și evoluția lucrărilor și mi-am amintit de ceea ce se întâmpla acolo în aprilie anul trecut! Am plecat cu un sentiment de mulțumire că am acționat bine atunci și că lucrurile se îndreaptă!
Acum, locuitorii, operatorul de apă, rețelarii etc. trebuie să înțeleagă că, la Slănic, ca în orice localitate situată pe filon de sare, orice conductă spartă, orice fosă săpată în curte după ureche, orice deviere iresponsabilă a unui curs de apă pot duce din nou la astfel de situații!”, a transmis prefectul Emil Drăgănescu, după vizita la Slănic.
Reamintim că, în luna aprilie a anului 2024, un crater imens a apărut din senin pe o stradă aflată în apropierea centrului orașului prahovean Slănic. Locuitorii din zonă au fost evacuați, sediul poliției, la fel toate clădirile care ar fi putut fi afectate de surparea terenului. În timp, intervențiile pentru acoperirea gropii au fost dificile, însă, se pare că acum se apropie de final și, după cum afirmă prefectul Drăgănescu, lucrurile par să se îndrepte spre un curs normal, spre liniștirea locuitorilor din Slănic.