George Marin

Partida pe care echipa patronată de Consiliul Județean Prahova a disputat-o în compania celei din Odorheiul Secuiesc, în cadrul etapei a 14-a a Diviziei A, a prilejuit premiera aparițiilor pe propriul teren a noilor achiziții sosite de la Gloria Buzău, echipă retrasă din Liga Florilor.
Chiar dacă ardelencele au venit la Ploiești cu doar 13 jucătoare, între care un singur portar, echipa a părut mai armonizată decât altele văzute pe parchetul sălii Olimpia. E drept că echipa harghiteană s-a bazat doar pe linia de 9 metri, unde am văzut o jucătoare cu potențial în ceea ce privește aruncările de la distanță – 10 goluri curate – interul stânga Krisztina Munteanu-Korodi, care, la 23 de ani, ar fi putut fi undeva mai sus. Chiar și defensiva oaspete a căutat să se opună mai intens decât alte adversare ale „bufnițelor” în ciuda celor peste 40 de goluri primite.
Un sfert din numărul acestor goluri a fost marcat prin contraatacuri sau atacurile rapide, tabiet respectat și de această dată de ploieștene. Cu o extremă dreapta solidă – Coman și Buzoianu, fete de echipă națională – și cu cea din stânga bine susținută de Sava, eficientă și pe contraatac, echipa gazdă a sancționat prompt toate spațiile libere. Rămâne de rezolvat problema aruncărilor de la distanță, realizări în dezechilibru precum cele de la linia semicercului mic.
Defensiva „bufnițelor” a avut câteva momente de lipsă de reacție, mai ales în debutul meciului, până a înțeles că pericolul vine de la cei doi interi adverși, în special de la cea numită mai înainte. Chiar și așa, de multe ori blocajul la aruncătoarele adverse a lipsit. Mai eficientă a fost formula defensivă trimisă de antrenorul Chiruț după jumătatea primei părți. În plus, cam de prin minutul 20, atunci când a intrat în poartă, și până la final, Ioana Paraschiv a prins o zi de grație prin care a redus numărul baloanelor care s-au odihnit în plasa proprie.
În ideea omogenizării echipei și cristalizării unor formule viabile pentru tentativa de promovare, antrenorul Chiruț a rotit jucătoarele, ca și în celelalte meciuri. Cu excepțiile Norocea și Andrița, ambele intrate în ultimele 8-9 minute ale jocului, fiecare componentă a echipei a evoluat aproximativ 30 de minute. Îmbucurător este faptul că implanturile recente au avut evoluții care arată că integrarea este pe drumul corect. Coman, prezentă din start, a valorificat toate oportunitățile ivite, fiind totodată și o eficientă executantă a aruncărilor de la 7 metri. Tot pe acest post, Buzoianu nu a beneficiat de tot atâtea oportunități, dar a rezolvat sigur ce a avut de rezolvat. Cât privește pe Zamfirescu, aportul ei în apărare a fost esențial. În schimb, chiar dacă ea nu a marcat vreun gol, a fost o prezență importantă și în acțiunile de atac, dar s-a văzut că încă nu și-a făcut cunoscute către colege toate subtilitățile de care este în stare. Acest aspect se va împlini și el curând, nu există niciun dubiu.

CS Județean Prahova – HC Harghita 42-21 (19-10)
CSJ: Ioana Paraschiv 14 intervenții (2 de la „7 metri”) / 27 de aruncări (52%), Emanuela Ivașcu 3 / 11 (27%) – Andreea Coman 7 goluri (3 din „7 metri”), Cătălina Sava 6, Roxana Cîrjan 5, Dora Krsnik 4, Florina Alexandru 4, Anamaria Dumitrașcu 4, Andra Buzoianu 4 (2), Bianca Berbece 3, Ana Berbece 2, Bianca Sărățeanu 2, Carmen Stoleru 1, Mădălina Zamfirescu, Daria Norocea, Diana Andrița. Antrenori: Adrian Chiruț, Robert Comendant, Iulian Emancipatu.
Eliminări 2 minute: Bianca Berbece 2, Anamaria Dumitrașcu 1.