Sunt foarte puține lucruri de spus despre un meci în care echipa de sub oblăduirea Consiliului Județean Prahova a obținut o nouă victorie așteptată în dauna ultimei clasate, o echipă foarte tânără și, după cum s-a putut observa, lipsită de experiență.
Referindu-ne la evoluția echipei noastre, s-a putut observa o apărare promptă, decisă, care a închis rapid culoarele de pătrundere, reușind multe intercepții – „campioană” în domeniu a fost Dumitrașcu – și lansând contraatacuri care au adus 10 goluri, aproape o treime din scorul final înscris pe tabelă. Această apărare solidă le-a pus în încurcătură pe brașovene în construcția acțiunilor de atac. În ciuda numelui echipei – inspirat, probabil, de cetatea ridicată de Ordinul Cavalerilor Teutoni la Feldioara, din apropiere de Ghimbav – brașovenele nu au avut deloc alură războinică, de multe ori părând că nu știu ce să facă cu mingea, limitându-ne la a nu mai umăra greșelile elementare comise.
În ceea ce privește atacul pozițional, am remarcat câteva acțiuni pe care fetele pregătite de cuplul Chiruț – Comendant le-au jucat rapid, punând în practică ceea ce, evident, s-a lucrat în antrenamente. Deranjant a fost faptul că „bufnițele” nu au încheiat cu gol trei superiorități numerice în fața unei defensive deloc solide. Cât de deranjant a fost acest lucru? Pentru scor, deloc. Dar, cu siguranță că pentru corpul tehnic a fost un semnal de atenție. În partea secundă a meciului acest aspect a fost remediat în condițiile în care au fost prezente pe teren și jucătoare care au evoluat mai puțin în meciurile anterioare (Ilie, Sărățeanu). Ca un bonus, am avut parte și de debutul în prima echipă a două fete provenite din echipa de junioare I. Extrema stânga Iordache a reușit câte un gol în fiecare final de repriză în care a apărut pe teren, iar portarul Voicilă a reușit câteva parade. Putem considera că primele evoluții ale celor două junioare debutante au fost promițătoare, fiecare din ele cumulând aproape 30 de minute de prezență pe teren.
Despre celelalte componente ale lotului prezentat miercuri în sala Olimpia merită să amintim încrederea pe care Andruța pare că o capătă pe zi ce trece și siguranța cuplului defensiv central, poziții ocupate, în variante formule, de Dumitrașcu, Alexandru, Bianca Berbece sau Beșleagă, în cea mai mare parte a timpului de joc.
În meciul contra brașovenelor, fiecare din cele 16 jucătoare înscrise pe foaia oficială a jucat cel puțin un sfert de oră. Luând în considerație și componența acestui lot – fără portarii Paraschiv și Tymoshenkova, fără Stoleru, Băcăoanu, Krsnik și Epureanu – a fost evident că echipa tehnică a dorit să evalueze potențialul componentelor grupului fără a neglija capacitatea de a câștiga meciul. De altfel, acest din urmă aspect îngrijorează mai puțin seria în care concurează „bufnițele”. După cum se poate observa din evoluțiile echipelor și din rezultatele înregistrate în această serie A, cu potențial de creștere în viitor le considerăm doar pe echipele din Sfântu Gheorghe și, mai ales, din Cluj-Napoca. Lupta mare pe care CSJ o duce în partidele din grupă constă în faptul că trebuie anihilat viermele care ar putea măcina mintea păcălindu-te că și în continuare totul va fi ușor. Turneul final al Diviziei A va fi de un calibru evident mai ridicat.
Sâmbătă, „bufnițele” joacă la Făgăraș împotriva penultimei clasate, CSM-ul local.
CS Județean Prahova – CSO Teutonii Ghimbav 36-21 (16-8)
CSJ: Emanuela Ivașcu 3/10 (30%) intervenții, Bianca Voicilă 4/18 (22%) – Diana Andrița 7 goluri, Roxana Cîrjan 6 (2 din „7 metri”), Anamaria Dumitrașcu 4, Natalia Striukova 3 (1), Roxana Beșleagă 3, Cristiana Petre 3, Bianca Berbece 2, Ana Berbece 2, Maria Ilie 2, Bianca Sărățeanu 2, Florina Alexandru 1, Cătălina Sava 1, Mădălina Iordache. Antrenori: Adrian Chiruț, Robert Comendant, Iulian Emancipatu.
Eliminări: Cîrjan 2, Striukova, Ilie, Dumitrașcu.