La primul tur al alegerilor prezidențiale, pentru Prahova au fost tipărite 697.038 buletine de vot

N. D.

Conform reprezentanților autorităților locale, la Ploiești, pentru scrutine le electorale ce urmează să aibă loc – alegerile prezidențiale și cele parlamentare – au fost luate o serie de măsuri speciale în ceea ce privește organizarea.
Concret, pentru asigurarea, în bune condiții, a transportului către/ de la secțiile de votare al membrilor birourilor electorale și al materialelor necesare desfășurării alegerilor pentru președintele României și alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2024, Comisia Municipală pentru Transport şi Siguranţa Circulaţiei, din cadrul Primăriei Ploiești, a hotărât următoarele: închiderea străzii Emile Zola (tronson de la intersecția cu str. Griviței până la intersecția cu str. Sublocotenent Erou Călin Cătălin) și a străzii Sublocotenent Erou Călin Cătălin (tronson de la intersecția cu str. Emile Zola până la intersecția cu str. Unirii); eliberarea unor locuri de parcare pe străzile Emile Zola și Erou Călin Cătălin, în zilele de sâmbătă – 23 noiembrie 2024, 30 noiembrie 2024 și pe 7 decembrie, între orele 06:00 – 18:00.
Reamintim faptul că duminică, 24 noiembrie, va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, pe data de 1 Decembrie vor fi alegerile parlamentare, iar pe data de 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, pentru județul Prahova au fost tipărite 697.038 buletine de vot. Având în vedere faptul că deja documentele necesare exprimării votului au fost depozitate în saci pentru fiecare dintre cele 104 localități din județ, sâmbătă, 23 noiembrie a.c., reprezentanții primăriilor se vor prezenta la Palatul Administrativ din Ploiești pentru a-i ridica, în condiții de securitate.
Preşedintele României se alege prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, în baza actului de identitate. În cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, alegătorul poate vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul ori reşedinţa, conform legii. În cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia. În cazul în care se află în străinătate, poate vota la orice secție de votare organizată în străinătate. În cazul în care îndeplineşte funcţia de membru al biroului electoral al secţiei de votare sau de operator de calculator al biroului electoral al secţiei de votare ori asigură menţinerea ordinii, votează la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea. În cazul în care are mobilitate redusă, alegătorul poate vota la orice secţie de votare care îi asigură accesul la vot.