F. T.

În cursul săptămânii 7-13 octombrie, la nivel european, sub egida ROADPOL (Organizația Polițiilor Rutiere din Europa), s-a derulat operaţíunea „Focus on the road” , aceasta având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, acţiune la care s-a raliat şi IPJ Prahova, participând de asemenea şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român.
Astfel, potrivit unei informări a IPJ Prahova, cu titlu exemplificativ este amintit faptul că, la data de 11 octombrie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00, agenţi din cadrul Serviciul Rutier au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere în localitățile Bucov, Valea Călugărească și Loloiasca.
„S-a acționat cu trei aparate de măsurare a vitezei, fiind aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, 30 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, șoferii au fost testați cu aparatul etilotest și cu cel drugtest, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 18.500 de lei.
Totodată, au fost reținute două permise de conducere, unul pentru viteză neregulamentară și unul pentru depășire neregulamentară, dar și trei certificate de înmatriculare”, informează IPJ Prahova într- un comunicat, amintind totodată faptul că „acțiuni de acest se desăşoară permanent”.
Fie că este vorba despre „Focus on the road”, fie că nu!