La sfârșitul săptămânii, polițiștii prahoveni au avut de-a face cu trei indivizi, unul mai certat cu legea ca altul.
Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, oamenii legii din Blejoi l-au reținut pe un tânăr în vârstă de 22 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Concret, „polițiștii au fost sesizați că un bărbat ar fi sustras mai multe produse dintr-un supermarket din comuna Bucov, iar în momentul în care a încercat să treacă de casele de marcat fără a achita, oprit fiind de către agentul de securitate, acesta din urmă a fost împins de bănuit, ulterior fugind de la fața locului.
La scurt timp, fugarul a fost prins și identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani, din municipiul Ploiești, care a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.
În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”(Comunicat IPJ Prahova).
Și polițiștii din Azuga au fost sesizați, la sfârșitul săptămânii, că din incinta unui supermarket din oraș, un individ a sustras o sticlă de băuturi alcoolice, părăsind societatea comercială fără a o achita.
„Au fost efectuate verificări în zona comiterii faptei, precum și în proximitatea supermarketului, context în care, la scurt timp a fost depistat bănuitul ca fiind un tânăr de 24 de ani, din oraș. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”.
Totodată, oamenii legii de la Secției 1 Ploiești au văzut, în noaptea de 5 spre 6 octombrie, în jurul orei 02.00, în parcul situat în zona Casei Sindicatelor, o persoană care avea un comportament suspect, tulburând ordinea și liniștea publică prin strigăte.
În legătură cu această speță, IPJ Prahova precizează: „Polițiștii l-au legitimat pe bărbat, în vârstă de 65 de ani, din municipiu, iar cu ocazia controlului corporal și al bagajelor efectuate asupra acestuia, s-au găsit un cuțit și o bâtă confecționată artizanal. Bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase”.