V. S.

Astăzi, se va constitui noul Consiliu Județean Prahova, ca urmare a validării mandatelor consilierilor județeni aleși la scrutinul din 9 iunie. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a CJ Prahova: ”În baza Ordinului Prefectului Județului Prahova nr. 433/17.10.2024 privind convocarea consilierilor județeni declarați aleși la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 09 iunie 2024, sunt convocați consilierii județeni la ședința privind ceremonia de constituire a Consiliului Județean Prahova, în ziua de marți, 22 octombrie 2024, ora 14.00, la sediul Consiliului Județean Prahova, Sala Europa din Palatul Administrativ, Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4”.
Astfel, odată cu preluarea funcției de președinte al Consiliului Județean Prahova de către social-democratul Virgiliu Daniel Nanu, câștigător în alegeri în fața lui Iulian Dumitrescu, și având în vedere noua structură a deliberativului județean, se poate spune că se întorc prahovenii la conducerea Consiliului Județean Prahova. După
patru ani în care liberalul Iulian Dumitrescu a adus oameni din Călărași, București și alte zone ale țării pe funcții de conducere ale Consiliului Județean și ale societăților precum Hidro Prahova și alte instituții subordonate, este timpul ca administrația județeană să redevină a prahovenilor.