În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., personalul din cadrul Direcţiei Silvice Prahova a efectuat peste opt mii de acţiuni pentru prevenirea, combaterea şi sancţionarea acelora care au fost prinşi furând din fondul forestier prahovean.
Astfel, potrivit datelor oferite de către inginerul Ovidiu Ştefănescu, responsabil Compartiment „Pază” din cadrul instituţiei, în perioada menţionată au fost constatate 112 infracţiuni, fiind întocmite tot atâtea dosare penale.
În ceea ce priveşte cantitatea de material lemnos care nu a putut fi justificată ( lemn furat, hoţi neidentificaţi), aceasta a fost de 11 metri cubi, personalul silvic trebuind să achite suma de 4.124 de lei.
Potrivit interlocutorului nostru, infracţiunile şi contravenţiile au fost constatate atât în fondul forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova, cât şi în pădurile aflate în proprietate privată.
Cele peste opt mii de acțíuni derulate în primele nouă luni ale anului au mai însemnat și aplicarea a 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 25. 000 de lei, la acestea participând personalul silvic, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.