V. Stoica

Social-democrata Irina Mihaela Nistor a depus, ieri dimineață, jurământul la începutul mandatului de edil al celui de-al doilea municipiu al județului Prahova, la ceremonia de învestire fiind prezenți – alături de consilierii locali nou-aleși – președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu (președintele PSD Prahova), deputații PSD Rodica Paraschiv și Bogdan Toader, colegi social-democrați din cadrul organizației județene a PSD, printre care s-au aflat Beatrice Gâjman, Andrei Țurcanu și Daniel Soare.
Irina Nistor, de profesie jurist și cu experiență de aproape 18 ani în administrația publică, a reușit, pe 9 iunie, să-l învingă pe fostul primar liberal al Câmpinei, Alin Moldoveanu, devenind astfel prima femeie-primar a municipiului.
Printre proiectele prezentate în campania electorală în fața alegătorilor câmpineni s-au regăsit atât obiective pentru viitorul apropiat, cât și pe termen lung, printre acestea din urmă fiind mult-așteptata centură ocolitoare a municipiului Câmpina. Printre proiectele imediate se regăsesc refacerea infrastructurii rutiere a orașului, optimizarea și extinderea spațiilor de parcare, impulsionarea economiei locale și a turismului, dar și proiecte ”verzi” pentru localitate, multe dintre acestea putând fi realizate cu fonduri guvernamentale sau prin accesarea fondurilor europene nerambursabile.
Irina Mihaela Nistor este de profesie jurist, fiind absolventă a Facultății de Drept și Științe Juridice. Are un Master în Managementul Sectorului Public, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și între anii 2006 și 2010 a fost consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului municipiului Câmpina. Între 2010 și 2022 a fost Șeful Serviciului Control al Poliției Locale Câmpina, ulterior fiind angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova și, mai apoi, s-a întors la profesia de bază – jurist la o firmă privată. Este căsătorită și este mama a doi băieți.
Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova, prima femeie-prefect a județului Prahova, i-a transmis un mesaj de suflet Irinei Nistor, după ceremonia de învestire: ”Irina Nistor – un nou început pentru Câmpina! Îi felicit pe locuitorii Câmpinei pentru alegerea făcută la scrutinul din 9 iunie! De astăzi, Irina Mihaela Nistor preia frâiele administrației municipiului Câmpina – primul oraș din județul Prahova cu femeie-primar! Mă bucur că Irina a reușit să-i convingă cu proiectele sale, în campania electorală pentru alegerile locale, pe locuitorii Câmpinei, cunoscuți pentru analiza fină de care dau dovadă în privința candidaților la funcția de primar! Știu că Irina are planuri mari, printre acestea și realizarea mult-așteptatei centuri ocolitoare a orașului, și am încredere că prin experiența sa în administrație, dragostea față de Câmpina și câmpineni, dar și puterea de muncă, va schimba în bine cel de-al doilea municipiu al Prahovei. Mult succes, Irina! Sunt și voi rămâne alături de tine!” – Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova.