Nicoleta Dumitrescu

Rând pe rând, cei care doresc să fie președinte al României și-au înregistrat în mod oficial candidatura, considerând că odată cu depunerea dosarelor în care se regăsesc și semnăturile de susținere, de ordinul a 400.000 – 500.000, atunci, automat, dublu, dacă nu chiar triplu, vor fi și potențialii votanți. Cert este că vor fi destule nume care vor fi tipărite pe buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale, întrucât destui sunt și politicienii care consideră că ei, și numai ei, pot fi cei care pot aduce schimbarea, în bine, firește, pentru țară și popor.
Așa că este de așteptat ca, de acum încolo, peste români să vină ”valul promisiunilor”, unul care poate fi considerat cumva la întrecere chiar și cu ”ciclonul” anunțat că va mătura România de la un capăt la altul, așa cum se anunțase la sfârșitul săptămânii trecute, fără însă ca natura să se dezlănțuie așa cum se și preconizase, spre liniștirea populației.
Numai că politicienii care deja se și văd la Cotroceni nu vor ține cont de nimeni și nimic în această campanie electorală în ceea ce privește marile proiecte pe care le au pregătite pentru România, considerând că odată cu decizia candidaturii lor la cea mai înaltă funcție în stat a venit la pachet, automat, și vremea schimbării în bine! Ceea ce se ignoră, dar cu bună știință, însă, este faptul că unii dintre ei lansează pe piață propuneri care nu au absolut nicio legătură cu funcția de președinte de stat, dovadă că deja se face confuzie între deciziile care se pot lua la Cotroceni și cele care țin de Palatul Victoria. Dar, nici că le pasă, merg înainte, verva și siguranța cu care lansează în eter promisiunile devenind o obișnuință a celor două lumi paralele – cea a românilor obișnuiți și cea a politicienilor – care, deja, au devenit realitate.
Însă punând față în față imaginea României pe care o zugrăvesc politicienii cum vor ei și când vor ei, cu aceea a realității, se poate face o trimitere și la ceea ce se întâmplă astăzi în Venezuala, unde președintele acestei țări, autodeclarat reales, a decretat ca Sărbătoarea Crăciunului să înceapă cu data de… 1 octombrie, ceea ce a făcut ca, deja, Capitala acestui stat să fie împodobită cu brazi de Crăciun, luminițe și globulețe! Și asta pentru a se distrage atenția locuitorilor de la problemele cu care se confruntă această țară, considerându-se că, printr-un simplu decret, pus pe hârtie și semnat, chiar și Moș Crăciun poate veni cu daruri mai devreme cu trei luni față de data obișnuită, pe 25 decembrie! Iar străzile marilor orașe din Venezuela gătite ca pentru Crăciun nu fac altceva decât dovada că demagogia și minciuna pot chiar să schimbe inclusiv și datele sărbătorilor consacrate din calendar! Cum este posibil? Pentru că în politică este posibil orice!