George Marin

Am învins cu greu în Lituania. Am învins într-un meci din care, în afara scorului, memorabilă rămâne doar izbucnirea lui Drăgușin, care a făcut ca, dintr-un potențial gol al gazdelor, dacă ar fi transformat lovitura liberă, să se nască golul victoriei noastre. Această izbucnire a lui Drăgușin a arătat de ce campionatul Angliei este peste toate ligile europene.
Ceilalți „tricolori” au rămas amorțiți – unii justificat de poziția lor de apărători – doar Man și Draguș au reacționat ulterior izbucnirii lui Drăgușin. Cei trei au construit acel fulger care le-a ars lituanienilor speranța născută în debutul meciului de lovitura de pedeapsă generată de un cot românesc nelipit bine de trup.
Lucescu a ținut să nu modifice formula de start, cu excepția înlocuirii suspendatului Bancu cu Sorescu. Surprinzător și nu prea, cunoscând personajul din alte declarații, a fost comentariul lui Gică Popescu. ”Nu știu care a fost logica”, a spus ex-internaționalul român, referindu-se la decizia lui Mircea Lucescu în selectarea formulei de start.
„Alegerea a fost corectă, am reușit să câștigăm” – a continuat „baciul”, noi citând declarația sa pentru site-ul as.ro. Foarte interesant cum poate decide Gheorghe Popescu că alegerea a fost corectă dacă nu a înțeles logica prin care Mircea Lucescu ia o decizie. Ce logică trebuie să ai ca să dai un verdict asupra unui lucru dacă nu îl înțelegi?
O fi aceeași logică prin care – ne amintim cu toții – Gheorghe Popescu a declarat cândva că nu mai vine la echipa națională dacă statul nu îl ajută să ia nu știu care hotel din Poiana Brașov? Printre altele…