N.D.

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., începând cu ora 10:30, la Ploiești va avea loc ”Marșul Bicicliștilor”, organizat de mai multe asociații în parteneriat cu Primăria Ploiești, acțiune sub egida programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024.
Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei ”Un oraș pentru oameni”, acesta având rolul de conștientizare a importanței amenajării unor piste pentru biciclete, în vederea promovării unui mijloc de transport alternativ.
”Aflată la ediția a doua, campania aduce în atenția comunității un aspect esențial pentru tineri și pentru toți locuitorii unui oraș modern – dezvoltarea infrastructurii urbane – pistele pentru biciclete și importanța respectării tuturor participanților la trafic. De-a lungul timpului, infrastructura urbană s-a adaptat la cerințele orașelor în schimbare, iar importanța pistelor de biciclete a devenit din ce în ce mai evidentă. Creșterea numărului de autovehicule din ultimii ani, ­stresul cotidian și, nu în ultimul rând, starea precară a infrastructurii rutiere reprezintă elemente care pun în pericol integritatea fizică a tuturor participanților, indiferent că sunt pe două, patru roți sau mai multe. Mijloacele de transport tradiționale, cum ar fi mașinile sau transportul public aglomerat, nu mai sunt opțiuni eficiente sau sustenabile în multe orașe. De aceea, bicicleta reprezintă o alternativă viabilă, mai ales într-o lume în care accentul se pune tot mai mult pe protecția mediului și pe adoptarea unui stil de viață sănătos. Orașele moderne au înțeles că bicicleta este un mijloc de transport foarte comod și eficient în condițiile urbane, care poate asigura până la 40% din traficul urban, determinînd astfel o scădere serioasă a presiunii pe rețelele rutiere”, au precizat organizatorii, care au mai punctat că evenimentul are ca scop principal și evidențierea numărului de potențiali beneficiari ai pistelor de biciclete.
Locul de întâlnire pentru acest eveniment va fi sâmbătă, la ora 10:30, pe esplanada Palatului Culturii, după care, ulterior, după o jumătate de oră, se va pleca în mod organizat. Traseul va fi următorul: pornire spre Piața Eroilor, Bulevardul Republicii – sens giratoriu Caraiman, întoarcere – Bulevardul Republicii, Piața Eroilor, Piața Victoriei, Bulevardul Independenței, întoarcere sens giratoiu Monumentul Vânătorilor – Bulevardul Independenței – Piața Victoriei – Esplanada Palatului Culturii. Traficul bicicletelor participante la acest marș va ocupa prima bandă a căii de rulare, pentru incomodarea minimă a celorlalți participanți la trafic.