După câteva meciuri ”cu goluri”, Petrolul s-a întors la prestațiile exacte din punct de vedere defensiv, dar fără consistență pe partea ofensivă.
Petrolul și CFR s-au anulat reciproc, scor 0-0, trecându-și, astfel, fiecare, câte un punct în clasamentul Superligii, după meciul disputat sâmbătă seară pe „Ilie Oană”. O partidă încrâncenată, pe alocuri destul de tensionată, în care spectacolul a fost sacrificat, presiunea rezultatului părând să apese ambele tabere. Rezumând, și scorul consemnat la final de tabela de marcaj a părut a fi unul echitabil, judecând după modul în care au stat lucrurile pe teren, și, până la urmă, egalul poate fi considerat drept un pas înainte, în contextul în care lupta care se dă pentru play-off/play-out se anunță a fi, în acest sezon, una mai dură ca niciodată.
Statistic, meciul a propus doar două șuturi pe poartă, ambele trecute în dreptul oaspeților, dar și două ocazii mari, consemnate, însă, în contul elevilor lui Topal și Stângă. De fiecare dată, Paul Papp (28, 89) a fost foarte aproape de gol, la capătul unor faze peste care s-a pus, practic, indigoul: corner de pe stânga, lovitură de cap, din preajma liniei careului mic, dar mingea a trecut alături de poartă!
Pentru echipa Petrolul, care a fost lipsită de aportul atacantului Tudorie (răcit), a fost, așadar, cea de-a șaptea remiză stagională, în urma căreia echipa lui Topal a ajuns la borna „19” în clasament. Rămânem între primele șase și după această etapă, iar sâmbătă, de la ora 16.00, urmează, pe „Ilie Oană”, ­confruntarea cu Politehnica Iași, din runda cu numărul 14, penultima a turului sezonului regular. Foto: Răzvan Păsărică.

FC Petrolul – CFR Cluj 0-0
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – T. Keita, Jyry – Rădulescu (73 D. Radu), Hanca (85 Mateiu), Grozav (cpt) – Bempah (57 Moussaki).
Antrenori: Mehmet Topal și Florin Stîngă.
CFR: Popa – Rocha, Bolgado, M. Ilie, Camora (cpt) – Fica, A. Keita (68 Păun), Djokovic– Deac, Michael (46 L. Munteanu, 90+4 Artean), Korenica (83 Postolachi).
Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Jyry (59), Hanca (70), Papp (88)/Michael (40), L. Munteanu (75).
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Vasile Marinescu și Radu Ghinguleac.
Rezervă: Cătălin Buși. Arbitru VAR: Andrei Florin. Arbitru AVAR: Adrian Popescu.
Observatori: Vasile Bratu și Ioan Mărginean.
Jucătorul meciului: Huja