George Marin

În deplasarea de la Buzău, echipa de juniori I a CSO Tricolorul Breaza nu a avut prea multe șanse în fața unei echipe bine structurată care practică un joc mai mult decât competitiv. În același timp, Buzăul constituie o echipă de forță, componenții săi fiind selectați din multe locuri din țară, inclusiv din Ploiești, portarul Denis Ștefan, ex-CSM Ploiești fiind în bună formă în acest meci, cu 11 intervenții, între care și o penalitate de la 7 metri apărată.
Cu o echipă încă neomogenă, Tricolorul a încercat pe cât posibil să stăvilească forța gazdelor. Dar, o piedică însemnată în tentativa lor de a se opune adversarului a constituit-o marele număr de greșeli de mânuire a balonului, de parcă acesta a fost dat cu urzici, nu cu clister. De asemenea, de partea prahovenilor s-a întâmplat să existe un considerabil număr de pase greșite din cauza nesincronizărilor, chiar dacă acest lucru poate fi justificat, într-o foarte mică măsură, de lipsa de omogenitate despre care am vorbit. Toate aceste greșeli au însemnat nenumărate contraatacuri tăioase ale gazdelor, cărora doar în puține rânduri portarii brezeni sau barele porții lor s-au putut opune. În plus, nici defensiva nu a acoperit toată zona semicercului propriu, atacurile gazdelor găsind-o deseori statică sau nepregătită, expunându-și proprii portari unor aruncări necruțătoare, în forță. Chiar și așa, portarul Ionuț Ionescu a salvat multe aruncări, limitând cât de cât proporția diferenței de scor, una care ar mai fi putut fi îndulcită cât de cât dacă nu s-ar fi ratat și trei aruncări de penalitate de la linia de 7 metri.
Construcția acțiunilor de atac pozițional ale oaspeților a fost blocată rapid de buzoieni, fragmentând jocul și punând în dificultate tentativele prahovenilor de a găsi poziția și momentul potrivit pentru aruncarea la poartă. Având în față o defensivă foarte avansată, care rareori a părăsit linia semicercului de 9 metri, băieții din Breaza au făcut ceea ce trebuia. Au încercat angajări ale pivotului dincolo de barajul defensiv al gazdelor, acțiune care a avut destul succes. Cealaltă armă pe care prahovenii au folosit-o în încercarea de a depăși barajul avansat al gazdelor a fost aruncarea de la mare distanță, de la 10-11 metri, cu un succes parțial.
Putem întrezări că potențialul echipierilor Tricolorului este superior celui demonstrat la Buzău, așa că trebuie acordat un timp de închegare pentru a putea evalua echipa din Breaza la justa valoare.
HC Buzău 2102 – CSO Tricolorul Breaza 55-26 (27-9)
Tricolorul: Ionuț Ionescu 13 intervenții, Mihnea Nițu 3 – Ștefan Codău 8 goluri (1 din „7 metri”), Andrei Diaconu 5, Thomas Olteanu 4, Alexandru Folescu 4, Laurențiu Badea 1, Remus Enoiu 1, Alexandru Pleșa 1, Rareș Barbu 1, Mateo Ion 1, Nicolae Șerb, Matei Boncu, Mihai Floștoiu. Antrenor: Adrian Manea.