George Marin
Aproape o jumătate de repriză tinerele „bufnițe” au bătut pasul pe loc, urnindu-se foarte greu, în timp ce brăilencele nu s-au lăsat prea mult invitate în a înscrie și a ține avantaj de unul, două și chiar trei goluri pe tabela de scor. Time-out-ul luat de CSJ (min. 14) a produs schimbări nu numai în formula de echipă, ci și în maniera de joc. Ușor, ușor, prahovenele au recuperat handicapul și au trecut la conducere spre finalul mitanului (17-16, minutul 24). De aici înainte, avantajul s-a mărit constant. Cum de s-a ajuns atât de târziu în controlul jocului? Simplu! Brăila a trăit prin aruncările unei singure jucătoare, Ana Maria Munteanu (nr. 24, autoare a 20 de goluri!). Curios este că, în tot timpul partidei, ea a aruncat de la distanță fără nici cea mai mică opoziție, blocajul gazdelor făcându-și simțită prezența doar în două-trei situații. Altfel, când brăileanca a încercat pătrunderi frontale, prin zona centrală, ea a fost prompt blocată de linia de apărare rămasă pe semicercul de la șase metri. În plus, nici poarta „bufnițelor” nu a avut eficiență, în ciuda cifrei înregistrate oficial de Bianca Voicilă, cea din caseta tehnică a meciului. Noi am contabilizat doar 12 parade reprezentative ale Biancăi, în timp ce pentru colega ei, Mihaela Rădoiu, am numărat trei. Da, este adevărat că poarta noastră nu a fost suficient protejată de apărătoare în cazul aruncărilor de la distanță ale Anei Munteanu și ale Anamariei Cocianu (nr. 8). În plus, nici demarcările pivotului advers în spatele apărătoarelor noastre nu au fost împiedicate să se întâmple. Neplăcut, pentru noi, a fost și numărul mare de lansări pe contraatac greșite, ori nesincronizate, ori trimise în momentul nepotrivit, observațiile de mai sus fiind valide pentru întreg meciul.
În partea secundă, cu grija scorului reducându-se pe măsura trecerii timpului, gazdele au preferat ceea ce au simțit că dă randament, pătrunderi și contraatacuri, deși exista și potențial pentru aruncări de la distanță în jocul pozițional.
Câteva mențiuni speciale se cuvin a fi acordate unor jucătoare alături de recunoașterea meritelor echipei. Cea care considerăm că a fost jucătoarea numărul 1 a „bufnițelor” este Raluca Geangu. Am apreciat întreaga sa prestație din postura de inter stânga. A dovedit precizie în aruncări, „ochi” și „mână” pentru pasa decisivă, o paletă diversă în aruncările de la 7metri – nu a ratat nimic de la linia de penalitate! – și un aport defensiv solid. De asemenea, trebuie remarcată evoluția de ansamblu a Dariei Comendant, precum și eficiența în contraatacuri, alături de Daria, a Andreei Popescu. Nu am uitat fetele care au asigurat centrul apărării prahovene, cu un plus pentru Ana Grigore, Bianca Pîrvulescu și Evelina Ianculescu.
CS Județean Prahova – LPS Brăila 50-39 (22-20)
CSJ: Bianca Voicilă 16 intervenții / 47 aruncări primite (3 %), Mihaela Rădoiu 2 (1 de la „7 metri”) / 10 (20 %) – Raluca Geangu 15 goluri (11 din „7 metri”), Daria Comendant 13, Andreea Popescu 7, Ana Grigore 3, Alexandra Ciocan 3, Melania Dumitru 2, Beatrice Bordei 2, Andreea Stoica 1, Evelina Ianculescu 1, Maria Ioniță 1, Bianca Pîrvulescu 1, Bianca Ioniță 1, Larisa Căpraru, Karyna Ruse. Antrenori: Adina Panaite, Cristian Roșu.
Rezultatele săptămânii trecute
Iată rezultatele pe care echipele prahovene de handbal le-au înregistrat în competițiile oficiale de-a lungul săptămânii trecute.
Divizia A, seria A, feminin, etapa 5: ACS HC Harghita Odorheiul Secuiesc – CS Județean Prahova Ploiești 18-33 (9-14). CSJ conduce în clasament cu cinci victorii. În etapa cu numărul 6, CSJ va primi vizita echipei Teutonii Ghimbav, miercuri 30 octombrie.
Juniori I, seria B, masculin, etapa 3: ACS HC Buzău 2012 – CSO Tricolorul Breaza 55-26 (27-9). CSM Ploiești a stat. În clasament, CSM ocupă locul secund cu 4 puncte din două jocuri, iar Tricolorul se află pe locul 4, fără niciun punct acumulat în două jocuri. Etapa următoare programează sâmbătă, 26 octombrie, meciurile Tricolorul – LPS Buzău și CSM – HC Buzău.
Juniori I, seria B, feminin, etapa 3: CS Județean Prahova Ploiești – LPS Brăila 50-39 (22-20) și SCM Gloria Buzău – CSȘ Municipiul Ploiești 50-21 (22-10). Clasamentul este condus de CSJ, cu 6 puncte din tot atâtea posibile, în timp de CSȘ ocupă ultimul loc, al patrulea, fără a modifica cifra 0 din dreptul punctelor obținute. 17 noiembrie este data următoarei etape, în program fiind partidele CSȘ – LPS Brăila și CSJ – Gloria Buzău.
Juniori III, seria G, masculin, etapa 2: CSM Ploiești – CSO Tricolorul Breaza 33-16 (19-4), Academia Junior Ploiești A – Academia Junior Ploiești B 41-17 (20-8) și CSO Mizil – CSȘ Târgoviște 44-27 (22-12). Clasamentul este următorul: 1. CSO Mizil 4p (+35), 2. Academia Junior A 4p (+32), 3. CSM 2p (-1), 4. Tricolorul 2p (-7), 5. CSȘ Târgoviște 0p, 6. Academia Junior B -1p. În etapa următoare, programată tocmai în 16 noiembrie: CSȘ Târgoviște – CSM Ploiești, Academia Junior B – CSO Mizil și Tricolorul – Academia Junior A.