Florin Tănăsescu

Polițiștii de la Secția de combatere a cerșetoriei stradale au efectuat o acțiune de amploare pentru verificarea legalității modului în care niște nefericiți implorau trecătorii să le dea ce visează.
Astfel, oamenii legii au găsit printr-un orășel o fătucă nici tânără, da’ nici prea în etate, care ruga lumea să facă o dreaptă mai „strong”. Adică mai tare!
Din cercetările efectuate la fața locului, a reieșit că persoana în cauză este în criză de identitate, deci au lăsat-o în plata Domnului.
De furcă au avut oamenii legii cu unul care purtase cândva o uniformă. Iată comunicatul oficial: „Persoana bănuită ba era pe asfalt (deci la nivelul muritorilor care stau la coadă la vot-n.n), ba prin văzduh, pe un banner, salutând țara”.
Întrucât a zice „Hai noroc și la mai mare!” nu-i nici măcar contravenție, l-au lăsat în pace.
O speță complicată a fost următoarea (cităm iar din comunicat): „Omul era cu o lopată în mână și săpa, și săpa… Întrebat ce caută, a răspuns: «Apă vie din tunelurile din Bucegi». Însă, în urma extinderii cercetărilor, a reieșit că aceeași persoană mai deține vreo cinci mii de fundații de case”.
Astea erau desenate doar pe hârtie, deci n-aveau ce să-i facă. Nici măcar la „tentativă de trombonire” nu l-au încadrat, că și-așa au oamenii legii destule dosare cu AN-uri pe cap. Deci, numai de alte coli A4 băgate în dosare cu șină n-aveau chef!
O situație aparte a fost când l-au întâlnit pe un nefericit care stătea la o răscruce, ținând o pancartă. Iar pe ea scria: „Independent”.
Și cum poliția l-a recunoscut din prima, că mai cerșise în urmă cu ceva ani, s-a gândit că nu-i momentul potrivit să tulbure apele Atlanticului…
Ceva timp a durat cu un cetățean de altă etnie. Situația a impus aducerea unui translator/ negociator.
Iar ăsta din urmă a zis că persoana cu pricina nu vrea să-ncurce pe nimeni, doar că-i la modă ca din cinci în cinci ani să stea la cerșit.
N-a fost nici el săltat. Că așa-i trendul cincinal, iar legea nu poate ține pasul cu el.
La sfârșitul zilei, când, obosiți, polițiștii se trăgeau spre secții, l-au ginit pe un votant care a călcat strada taman când semaforul arăta culoarea galbenă.
Evident că i-au fript o amendă, urmând să fie prezentat Parchetului, care la rândul lui va propune instanței interzicerea traversării oricărei străzi, de către persoana în cauză, pe o durată de 30 de zile.
Așadar, prima zi de razie s-a încheiat.
Însă tot Secția de combatere a ceșetoriei de voturi mai face precizarea că astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare.
Așadar, nu-i problemă dacă stigați „Hai noroc și la mai mare!”.
Atenție doar când traversați!