„Lupii” și-au confirmat parcursul bun din această ediție de campionat și, după victoria frumoasă obținută în fața Politehnicii Iași, au urcat pe podium în ierarhia la zi a Superligii! Golurile succesului cu formația moldoveană au fost marcate de către Grozav (25), Tudorie (53) și Bratu (88), cei trei anulând reușita lui Bordeianu (20), din debutul confruntării.
Visul frumos continuă! Penultima etapă a sezonului regular a adus cea de-a cincea victorie stagională a echipei noastre, venită în urma unui joc bun, consistent, justificativ față de tot ceea ce s-a întâmplat până acum în acest sezon și, în egală măsură, încurajator pentru ceea ce urmează.


Asta pentru că, în mod cert, Petrolul arată în momentul de față ca o echipă „grea”! Solidă, experimentată, valoroasă și suficient de matură încât să știe cum să-și joace atuurile pe care le deține în acest moment.
Și s-a văzut asta, perfect, chiar dacă au lipsit Papp, Huja, Nana Bempah, contra Iașului. „Lupii” s-au văzut conduși relativ repede pe tabela de marcaj, atunci când Zima a fost învins de șutul de expediat din afara careului de către Bordeianu (20), dar au depășit cu ușurință șocul și au întors soarta jocului în favoarea lor. Au urmat trei ocazii mari, în doar trei minute, la poarta lui Collado și, imediat, a venit și golul egalizator, GROZAV (25) marcând pentru 1-1 cu o lovitură de cap, după un corner bătut de Jyry, de pe stânga, pe colțul lung. Apoi, Kamberi (38) a comis o prostie, lăsându-și echipa în inferioritate după cotul aplicat lui Huja, iar în 11 vs 10 misiunea elevilor lui Topal și Stîngă a devenit mult mai ușoară.
Politehnica a mai rezistat până în minutul 53, atunci când TUDORIE a fost omul potrivit la locul potrivit, împingând în plasă, aproape de pe linia porții, o minge blocată în prima fază de Collado, la șutul lui Rădulescu. Iar lucrurile s-au lămurit definitiv pe final, după golul lui BRATU (88), „decarul” formației noastre aflându-se la capătul unei centrări venită de la Ricardinho, pentru reușita ce poate însemna, în plan personal, și un restart în carieră.
Așadar, 3-1 și sus, pe locul doi, pentru cel puțin 24 de ore! Dincolo, însă, de poziția ocupată pe moment, important este faptul că Petrolul adună cu sârg punctele și își face, astfel, provizii importante pentru lupta la baionetă ce se va declanșa, cu siguranță, în partea a doua a sezonului regular.
Până atunci, urmează o săptămână cu două deplasări, prima marți, la Borcea (ora 14.30), în startul fazei grupelor din Cupa României, iar urmatoarea sâmbătă, de la ora 18.30, la Sf. Gheorghe, în ultima etapă a turului.
Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul – Politehnica Iași 3-1 (1-1)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 6000. Marcatori: Grozav (25), Tudorie (53), Bratu (88)/Bordeianu (20).
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Roche, Huja, Dumitriu – Keita, Mateiu (82 D. Radu) – Rădulescu (82 Bratu), Jyry (90+2 Stancovici), Grozav (cpt) (90+2 Boțogan) – Tudorie (74 Moussaki). Antrenori: Mehmet Topal și Florin Stîngă.
Politehnica: Collado – Todoroski (87 Harrison), Soares, Silva, Atanaskoski (87 Teixeira) – V. Gheorghe, Bordeianu (cpt), Marchioni (46 Samuel Yves), Gheorghiță (46 Itu) – R. Alin – Kamberi. Antrenor: Emil Săndoi.
Cartonașe galbene: Mateiu (21), Huja (36), Zima (79), Roche (79)/Atanaskoski (49), Bordeianu (54).
Cartonaș roșu: Kamberi (38).
Au arbitrat: Sorin Dan Vădana – Alexandru Cerei și Marius Badea.
Rezervă: Valentin Porumbel. Arbitru VAR: Marian Barbu. Arbitru AVAR: Vasile Marinescu.
Observatori: Marin Barbu și Eduard Dumitrescu.
Jucătorul meciului: Tommy Jyry