Deplasarea de la Oradea s-a încheiat previzibil pentru CSM BBA Petrolul Ploieşti, cu o înfrângere suferită în faţa vicecampioanei CSM CSU, însă scorul, 82-66 (20-15, 20-11, 20-23, 22-17), şi evoluţia băieţilor noştri pot fi considerate onorabile. Într-o etapă în care două dintre formaţiile „europene” ale României, CSM Constanţa şi FC Argeş, care au investit serios în 5-6 jucători străini, pierd acasă cu Vâlcea, scor 55-92 (!!!), respectiv Steaua, scor 77-83, un eşec la 16 puncte în fief-ul formaţiei care a câştigat la Cluj-Napoca în urmă cu o săptămână poate fi privit cu indulgenţă.
Ploieștenii au jucat din nou cu 3 străini, Andrija Matic fiind în continuare accidentat, iar tinerii George Angelian, Lorenzo Diaconescu sau David Raşoga au primit minute bune, experienţa unui joc în care i-au avut drept adversari pe Kris Richard, Brandon Brown sau Donatas Tarolis fiind una care, cu siguranţă, îi va ajuta de-acum înainte. Fără un pivot „de meserie”, staff-ul nostru a încercat din nou cartea şuturilor de la distanţă şi, chiar dacă procentajul a fost decent, 30%, faptul că au „intrat” doar 12 dintre cele 40 de aruncări a cântărit mult în stabilirea diferenţei de pe tabelă.
Una peste alta, echipa a arătat că are resurse şi că poate creşte în următoarele meciuri, atât graţie „chimiei” care se va îmbunătăţi cu siguranţă odată cu scurgerea etapelor, cât şi prin prisma revenirii principalului reper de sub panou, Andrija Matic, a cărui absenţă duce la permutări nedorite în „căciulă”.
Pentru echipa noastră, au jucat: P. Kiss (20 puncte, 2×3), Stuckey Jr. (13, 3×3), Corpodean (10, 2×3), Tsartsidze (7, 1×3), G. Angelian (6, 2×3), D. Raşoga (5, 1×3), V. Negoiţescu (3, 1×3), L. Diaconescu (2), R. Pătraru şi T. Pîrvu.
În etapa a 4-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin – Getica 95, CSM BBA Petrolul Ploieşti o va întâlni în Sala Sporturilor Olimpia pe CSM Târgu Mureş la finalul săptămânii, fără să se știe exact ziua.