F.T.

În perioada 25- 27 octombrie a.c, la Bacău va fi organizată o expoziţie cinegetică intitulată «Hunting Moldavia 2024», iar la unul dintre standuri vor fi expuse «trofee cinegetice deosebite și va fi prezentată gama de produse și servicii specifice activității de cinegetică, precum și exponatele din zona de exterior, unde vor fi expuse construcții și instalații vânătorești outdoor», informează Romsilva.
Potrivit aceleiaşi surse, «standul Regiei Naționale a Pădurilor va fi realizat cu ajutorul colegilor noștri de la direcțiile silvice Bacău, Iași, Prahova, Neamț, Suceava și de la Muzeul Cinegetic al Carpaților ”Posada”. (…)
Întrucât ne adresăm și celor mici, standul nostru din interior va avea și o zonă destinată copiilor, intitulată «Zona de Poveste», unde vor putea să admire diverse animale sălbatice din fauna României, reprezentate într-o manieră apropiată habitatului în care trăiesc. De la păsări și mamifere mici până la prădătorii pădurilor românești, copiii vor fi încântați să asculte poveștile și să le afle comportamentul.
Romsilva este, de altfel, recunoscută de către publicul de specialitate pentru calitatea și caracteristicele deosebite ale trofeelor de vânat ce se pot recolta pe fondurile pe care le gestionăm, pentru calitatea și seriozitatea personalului silvic de specialitate implicat în activitatea de cinegetică, pentru calitatea păstrăvului și a fazanilor pe care îi producem, pentru rolul deosebit de important pe care Regia îl are în repopularea cu păstrăv a apelor de munte și cu fazani a fondurilor cinegetice». (Foto-Romsilva)