N.D.

Deținerea, anul acesta, de către municipiul reședință al județului Prahova a titlului ”Ploiești, Capitala Tineretului”, a oferit oportunitatea găzduirii a numeroase acțiuni dedicate în mod special tinerei generații.
Astfel, la Ploiești, s-au deschis lucrările Summitului Tinerilor, cel mai important eveniment dedicat tinerilor din țara noastră. Acțiunile, la care vor participa sute de tineri și care se vor încheia pe 20 octombrie, includ o serie de dezbateri în cadrul unor întâlniri informale și sesiuni de lucru, ce vor avea loc la Palatul Culturii și Hipodrom.
Totodată, vor avea loc peste 30 de ateliere diverse, care vor viza teme precum mediul și sustenabilitatea, democrația și implicarea civică, lucrul cu tinerii, instrumente digitale și AI, promovarea egalității de șanse, prim-ajutor și multe altele, acestea fiind organizate în parteneriat cu asociații și organizații din întreaga țară, activități ce vor fi completate și de câteva surprize dedicate participanților, precum tururi ghidate ale orașului ori ateliere de dezvoltare personală.
Închiderea oficială a acestui eveniment va avea loc pe 19 octombrie, la Palatul Culturii, cu precizarea că, între orele 18.30-22.00, pe esplanada din fața acestei instituții va avea loc un concert care îi va aduce pe scenă pe Ștefan P3, Trupa VICII și pe Alina Eremia, surpriza serii fiind un spectacol de lumini tip laser, axat pe conceptul #LetsPLAY al programului Ploiești Capitala Tineretului din România 2024.
Nu în ultimul rând, Ploieștiul va găzdui și cea de-a IX-a ediție a ”Galei Tineretului din România”, care va avea loc în data de 20 octombrie a.c., de la ora 12.00, la Palatul Culturii. Organizatorii acestei festivități, care se va desfășura sub deviza ,,Tinerii de azi, liderii de mâine”, sunt Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Casa de Cultură a Studenților Ploiești, cu acest prilej urmând să fie premiați tinerii implicați activ în comunitățile din care aceștia fac parte. Seara se va încheia cu un nou concert, care se va derula în intervalul orar 19.00 – 22.00, urmând ca pe scenă să urce tineri artiști, care va fi completat de un program artistic susținut de Casa de Cultură a Studenților.
Programul concertelor este următorul: Sâmbătă: orele18:30- 19:00 ­Ștefan P3; orele 19:15- 20:15 Trupa Vicii; ora 20:30 – Alina Eremia. Duminică: orele 19:00-20:00 – program artistic Casa de Cultură a Studenților Ploiești (Atlantis, Unique, Doina Prahovei, Bianca Hanu, Daria Cucu); orele 20:00 – 20:30 Adela Ancuța; orele 20:45 – 21:15 VONG – Vision Of Young Generation; orele 21:30- 22:00 – Ștefan P3. Evenimentele dedicate tinerilor vor fi completate de o zonă de street food, amenajată pe esplanada Palatului Culturii, în perioada 19-20 octombrie.