V. Stoica

Adrian Purcaru, primarul ales de azugeni să le reprezinte interesele pentru următorii patru ani, spune că Azuga este ”un oraș pe datorie”, făcând referire la împrumutul de 1 milion de euro pe care actuala conducere a primăriei vrea să-l contracteze pentru acoperirea datoriilor.
”Vă spuneam acum ceva timp despre datoriile pe care Orașul Azuga le are la diferiți constructori sau prestatori de servicii. De la proiectele începute fără a avea banii necesari finalizării acestora, până la datorii vechi de un an de zile la compania de deszăpezire, la proprietarul clădirii în care își desfășoară activitatea primaria, la compania care asigura service pentru instalația de produs zăpadă artificială și multe altele. Să nu uităm nici de ratele restante la CEC pentru telescaunul achiziționat de SUSA, pentru care s-a garantat cu bugetul local. Dacă orașul era o societate comercială, azi eram în faliment. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local de mâine se regăsește și proiectul de hotărâre inițiat de primar privind contractarea unui împrumut de 5.000.000 lei (1 milion euro) pentru acoperirea acestor datorii. Se pare că vom trai pe credit în următorii 5 ani, dacă nu vom găsi alte resurse financiare. Sper ca după 1 noiembrie să va pot oferi și vești bune despre orașul nostru”, le transmite locuitorilor orașului noul primar care urmează să-și preia mandatul în curând.
Edilul încă în funcție, liberalul George Barbu, a convocat pentru 17 octombrie o ședință extraordinară a Consiliului Local Azuga, pe ordinea de zi aflându-se patru puncte, printre care modificarea pentru a doua oară a documentației pentru delegarea serviciilor de salubrizare stradală și deszăpezire, dar și aprobarea contractării unui împrumut în valoare de 5 milioane de lei pentru realizarea unor investiții publice de interes local.