În perioada întreruperii primelor două eșaloane fotbalistice, pentru meciurile echipelor naționale, Comisia Centrală a Arbitrilor a reunit un număr de 79 de arbitri pentru două zile de pregătire fizică și teoretică .
În prima zi, președintele CCA, Kyros Vassaras, a prezentat o primă componentă teoretică, înainte ca arbitrii să susțină testele fizice. Au participat toți arbitrii FIFA, arbitrii de prim eșalon și o parte dintre cei monitorizați. Doi arbitri nu au promovat testele fizice din motive medicale și vor fi retestați în perioada următoare. Au absentat Iuliana Demetrescu- aflată în Columbia, la Cupa Mondială U20 la fotbal feminine- și Doru Lucaciu, plecat din țară.
Arbitrii au revenit în sală în ziua a doua a ­cursului, pentru analize video, discuții și dezbateri cu membrii CCA. Kyros Vassaras a profitat de acest prilej pentru a avea un dialog și cu operatorii video din mașinile VAR, pentru a veni în sprijinul arbitrilor și pentru eficientizarea procesului de analiză a fazelor din fața monitoarelor, județul nostru fiind reprezentat de­ ­Andrei Moroiță, Valentin Dumitru și Petruța ­Iugulescu.