F.T.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10, oamenii legii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în sediul unei instituții publice din municipiu (potrivit unor surse judiciare, sediul Serviciului Public de Finanţe Locale), având o sticlă asupra sa şi amenințând că se sinucide.
În legătură cu acest caz, IPJ Prahova a precizat: «La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, precum și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din primele verificări stabilindu-se faptul că bănuitul- un bărbat, de 57 de ani, din municipiu – a pătruns în sediul instituției, ar fi amenințat că se sinucide și că va incendia clădirea, aruncând în interiorul acesteia cu produs petrolier, dar fără a aprinde substanța respectivă. Ulterior, a plecat, la sosirea echipajelor de poliție bănuitul nemaifiind găsit în incintă. La scurt timp, însă, în urma căutărilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești l-au depistat pe bărbat, pe care l-au dus la sediul unității de poliție, urmând a fi luate măsurile legale în consecință».
Tot ieri, într-o a doua informare a poliţiei prahovene s-a menţionat: «Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la distrugere prin incendiere».