V. S.

Organizația prahoveană a Partidului Social Democrat a demarat, ieri, strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, la Președinția României. La cortul special amenajat în fața Halelor Centrale din Ploiești, au dat startul semnăturilor președintele PSD Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, și președintele PSD Ploiești, Bogdan Toader, alături de alți membri și susținători ai filialei prahovene a social-democraților.
Prahovenii pot semna, de asemenea, și pentru susținerea candidaților PSD la alegerile parlamentare din acest an, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senatul României.
Pe 10 septembrie a început perioada electorală pentru alegerea Președintelui României, campania electorală urmând să demareze pe 25 octombrie. Primul tur al alegerilor prezidențiale se va desfășura pe 24 noiembrie și, în cazul turului doi, pe 8 decembrie.
Pe 2 septembrie a început perioada electorală pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 1 decembrie 2024, iar campania electorală va demara pe 1 noiembrie. Ziua alegerilor parlamentare a fost stabilită pentru 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.