Ediția 2024-2025 a Superligii și-a consumat primele opt etape. A trecut aproape o treime din sezonul regular, iar mini-pauza din această perioadă, impusă de jocurile echipelor naționale, permite un moment de respiro, în care să putem tragem câteva concluzii legate de acest start de sezon.
Strict sportiv, parcursul reușit până acum de către echipa noastră nu poate fi trecut cu vederea. Locul 5 după opt etape, cu un total de 13 puncte, dar și cu o singură înfrângere înregistrată și cu șase meciuri- din opt- jucate în campionat, fără gol primit! Altfel spus, rodul unei munci eficiente până acum, atât pe teren, la antrenamente, cât și în birouri, și al unui echilibru existent pe toate nivelurile, necesar pentru ca lucrurile să decurgă fără sincope majore, în ciuda greutăților pe care clubul a continuat să le întâmpine;
Petrolul merge mai departe și în Cupa României, e drept, după multe emoții în duelul cu CSC Dumbrăvița. Dar, față de alte formații din prima ligă, a evitat surpriza neplăcută, s-a calificat în faza grupelor și, de acum înainte, totul este posibil într-o competiție atât de dragă ploieștenilor.
La capitolul plusuri se trece și înființarea echipei secunde, Petrolul 2, înscrisă, din această vară, în cel de-al treilea eșalon. O investiție în viitor, pentru că tinerii din club au ocazia, astfel, să se dezvolte într-un mediu mult mai competitiv.
Clubul suferă, în continuare, la capitolul infrastructură, dar nici asta nu este o noutate. Din acest punct de vedere, al bazelor de antrenament în primul rând, știm cu toții că pentru Petrolul nu s-a făcut nimic în ultimii foarte mulți ani, iar minuni apărute peste noapte nu există! Noutatea o reprezintă, însă, faptul că a început clubul să construiască și să dezvolte infrastructura. Deja s-au demarat lucrările la baza de la Pleașa, cea care urmează să fie dotată, cât de curând, cu un teren sintetic de dimensiuni normale, de ultimă generație, iar zona destinată vestiarelor și celorlalte facilități va primi, de asemenea, o față nouă. Nu mai punem la socoteală dificultățile financiare, ele au existat și nu pot fi ”ocolite”.
Suntem în septembrie, anul Centenar continuă! Lucrăm, ­bineînțeles, la celelalte evenimente propuse până în luna decembrie, iar cât de curând vom avea parte de noi și noi surprize. S-a stabilit și meciul de gală al Centenarului, ce se va desfășura pe 12 octombrie, iar invitată va fi o fostă adversară din Europa- Vitesse Arnhem!