Potrivit unei informări a RNP-Romsilva, în primul semestru al acestui an, direcţiile silvice, împreună cu inspectoratele de poliţie judeţene şi unităţi din cadrul Jandarmeriei Române, au acţionat pentru combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional în domeniu.
„La controlul circulaţiei materialului lemnos s-au realizat, în total, 41.343 acţiuni (…), care s-au concretizat prin întocmirea a 2.153 procese verbale de constatare a infracţiunilor silvice. În marja acestor acţiuni s-au aplicat amenzi cu o valoare totală de 1.957.400 lei şi s-au confiscat materiale lemnoase cu un volum de 7.195 mc”.
În ceea ce privește acţiunile desfăşurate de către personalul Direcţiei Silvice Prahova, reamintim că pe linia circulaţiei materialului lemnos au fost efectuate peste şase mii de controale.
În acest context, au fost constatate 78 de infracţiuni, volumul ilegal tăiat fiind de 204 metri cubi, iar valoarea acestora- 106.000 de lei.
De asemenea, tot în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c., doar 11 metri cubi nu au putut fi justificaţi de către personalul silvic, valoarea acestora fiind de nici… trei mii de lei.