Ieri, Guvernul a aprobat hotărârea privind suplimentarea cu 7.800 a numărului de posturi din învăţământul preuniversitar, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, menţionând că numărul posturilor din sistem va trece de 300.000, potrivit Agerpres.
„A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care sunt alocate sistemului de educaţie 7.800 de posturi în plus. Astfel, numărul de posturi din sistemul de educaţie trece de 300.000 de posturi. Avem creşe noi care vor fi date în folosinţă în acest an. Vorbim şi de 98 de servicii de educaţie timpurie complementare prin PNRR. De asemenea, creştem numărul de îngrijitoare în creşe şi grădiniţe”, a precizat Deca, după şedinţa Executivului. Ea a arătat că în această suplimentare intră şi posturile de profesori de sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, logopezi, profesori pentru şcoala din spital sau pentru şcoala la domiciliu.
„În aceeaşi măsură, avem nevoie să asigurăm şi personal didactic auxiliar şi personal administrativ. De exemplu, avem nevoie să asigurăm informaticieni care să sprijine activitatea acelor 1.435 de laboratoare inteligente finanţate prin intermediul PNRR. Şcolile au început deja să primească echipamentele pentru aceste laboratoare”, a mai explicat Ligia Deca.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că din cele 7.800 de posturi suplimentare, peste 5.600 sunt posturi didactice de predare şi 2.200 sunt auxiliare şi administrative.