V. S.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Prahova, va încheia un contract de execuție a unor lucrări de protecție la podul de pe DN1B, peste râul Teleajen, din comuna Bucov.
Astfel, a fost lansată licitația pentru demararea lucrărilor de construcții de protecție a malurilor, la pragul de fund al podului, lucrări estimate între 41,4 și 55,9 milioane de lei.
De menționat că procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de alocarea creditelor bugetare cu această destinație, semnarea contractului fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice.
Infrastructura podului de la Bucov are probleme, pentru că eroziunile din albia râului au produs, în timp, mari probleme blocurilor din beton care susțin picioarele podului pe distanțe de zeci de metri. “Pentru a înlătura pericolul producerii unui accident tehnic cu consecinţe deosebit de grave la podul de pe DN1B km 11+295, este necesară întocmirea unei expertize tehnice care să stabilească măsurile care trebuie luate pentru stoparea fenomenului de eroziune a elementelor albiei râului Teleajen în zona podului”, se arăta, în urmă cu câțiva ani, în documentele oficiale ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. Între timp, a fost realizată expertiza tehnică, urmând ca acum să se treacă și la realizarea lucrărilor necesare remedierii situației actuale.
DN1B este una dintre arterele importante de circulație din județul Prahova, făcând legătura între Ploiești și Buzău, fiind foarte intens străbătut și de mașini de mare tonaj.