V. Stoica

Primăria Râfov a lansat licitația pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă a satului Sicrita, izolat de celelalte componente ale localității. Astfel, după finalizarea procedurii de achiziție și parafarea contractului, locuitorii din Sicrita vor avea propria rețea de apă.
Deoarece au fost elaborate documentațiile tehnice (faza proiect tehnic de execuție) prin intermediul cărora sunt identificate soluțiile tehnice care vor sta la baza execuției lucrărilor, în urma licitației, va urma execuția de lucrări pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă, care va cuprinde următoarele: stație de tratare apă, rezervor de înmagazinare a apei, stație de pompare tip instalație de hidrofor cu rol de ridicare a nivelului hidrostatic și, bineînțeles, rețeaua de distribuție, în lungime totală de 5.795 de metri, plus 230 de branșamente.
Valoarea totală estimată a execuției rețelei este de 2.814.448 lei.
În prezent, în satul Sicrita nu există un sistem centralizat de alimentare cu apă, pentru restul comunei Râfov fiind două sisteme independente de alimentare cu apă: unul care deservește satele Antofiloaia, Buchilași, Goga, Mălăiești, Moara Domnească și Râfov și un sistem ce deservește satele Buda și Palanca.
”Deoarece satul Sicrita este amplasat la o distanță relativ mare față de celelalte sate ale comunei Râfov, acesta nu a fost inclus în niciunul dintre sistemele de alimentare cu apă menționate, optându-se pentru asigurarea ulterioară a unei surse de apă independente pentru acest sat. Deoarece locuitorii satului Sicrita nu beneficiază de sistem centralizat de alimentare cu apă, aceștia consumă apă din puțurile individuale (fântâni sătești), captată din stratul freatic de mică adâncime. Apa folosită este poluată în special din cauza prezențelor la mică distanță de fântâni a latrinelor sătești. Ca urmare, în toate analizele de rutină, sau la cerere, apa din fântânile sătești este poluată bacteriologic și parazitologic”, se arată în documentația publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Sursa de apă propusă pentru sistemul de alimentare cu apă din satul Sicrita se va realiza printr-un foraj de mare adâncime, care va fi inclus în incinta gospodăriei de apă propuse, cu respectarea zonei de protecție sanitară.