F.T.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, odată cu începerea anului școlar, angajaţii instituţiei au reluat „o misiune extrem de delicată, dar în același timp importantă: menținerea ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ”.
În acest context, este amintit faptul că patrulele din cadrul instituţiei vor acționa zilnic în zona celor 37 de instituții de învățământ date în responsabilitate, în conformitate cu ”Planul teritorial de combatere a violenței școlare”. În aceeaşi informare se mai menţionează faptul că “după tipul unităților de învățământ (unde vor acţiona jandarmii – n.n.), acestea sunt: 11 licee; 12 școli primare/gimnaziale; 14 creșe/grădinițe – toate acestea în mediul urban.
De asemenea, a fost realizată şi o scurtă evaluare a misiunilor efectuate în cursul anului şcolar 2023-2024, când «s-a acționat cu 1.430 patrule de jandarmi și au fost aplicate 374 sancțiuni contravenționale, dintre care 221 amenzi contravenționale -în valoare totală de 21.237 de lei și 152 avertismente scrise. De asemenea, au fost constatate 4 fapte de natură penală, respectiv 3 fapte de lovire sau alte violențe și o faptă de tâlhărie» (Comunicat IJJ Prahova).