F. T.

Începând de astăzi, 30 septembrie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a relasat programul „Salvator din pasiune”, destinat recrutării de voluntari. Potrivit unui comunicat al instituției, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească fiecare candidat care dorește să se alăture pompierilor salvatori sunt: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apt din punct de vedere medical;să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă; să nu fie angajat al unui Serviciu Privat pentru Situații de Urgență sau membru al unui Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență”.
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cerere de înscriere ca voluntar; copie CI; certificat cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); adeverinţă medicală (cu menţiunea „apt pentru efort fizic / apt pentru muncă”); aviz psihologic (cu menţiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul ISU”); act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; acordul părinţilor/tutorelui legal pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Depunera dosarelor se face de luni până vineri, în intervalul orar 09:00–15:00, la sediul 2 al ISU Prahova, în Ploieşti, str. Elena Doamna, nr. 2 bis.
„În urma analizei dosarelor, candidaţii vor fi contactaţi telefonic și prin e-mail pentru furnizarea informaţiilor necesare următoarelor activităţi. Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul ISU Prahova – https://isuph.igsu.ro/ sau telefonic, la numărul 0244 54 38 13”, mai menționează sursa citată.