F. T.

Potrivit unei informări a IPJ Prahova, în prima săptămână a noului an școlar, reprezentanți ai structurilor specializate din județ – polițiști, jandarmi, pompieri și ai Agenției Antidrog Ploiești au fost prezenți în incintele și în zonele a 619 unități de învățământ.
„Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, în această săptămână peste 350 de efective de poliţişti au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare. De asemenea, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, au acţionat poliţiştii rutieri.

De asemenea, a fost verificată legalitatea mijloacelor de transport destinate elevilor, fiind controlate peste 98 de microbuze școlare, fiind aplicate, în acest context cinci sancțiuni contravenționale”.
De asemenea, în aceeași informare este amintit faptul că și jandarmii au organizat acțiuni de reprezentare și informare, adresându-se unui număr de peste 8000 de elevi”, precizează poliția prahoveană.
La rândul lor, tot pe parcursul primei săpătmâni de școală, și specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova au desfășurat 9 acțiuni de informare preventivă în licee, școli și grădinițe, fiind distribuite pliante și materiale cu informații din cadrul campaniilor preventive „Risc” și „Nu tremur la cutremur”.
„Aceste acțiuni ale ISU Prahova au fost completate cu acțiunea de informare preventivă desfășurată în data de 13 septembrie 2024, cu prilejul Zilei pompierilor din România, eveniment la care au participat peste 500 de preșcolari și școlari, însoțiți de cadre didactice”, mai informează IPJ Prahova.
Tot potrivit aceleiași surse, „și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog-Centrul Regional Ploiești s-au implicat în activități de informare și sensibilizare, pentru a preveni riscurile asociate traficului de persoane și traficul de droguri și pentru a-i sprijini pe copii în parcursul educațional”.