N. D.

Pentru a pune în valoare evenimentul ”Zilele Europene ale Patrimoniului”, Centrul Județean de Cultură Prahova ”Ac. Eugen Simion” va aduce în fața publicului ploieștean expoziția cu titlul ”Identități locale și regionale. Elemente de port tradițional românesc și bulgăresc”, în cadrul căreia vor fi expuse piese autentice de port tradițional care fac parte din colecția personală Liliana Iotu.
Expoziția se va deschide vineri, 20 septembrie 2024, începând cu ora 12.00, la etajul al doilea al Palatului Culturii din Ploiești – Spațiul expozițional „Arcade” – unde, potrivit organizatorilor, vizitatorii vor avea ocazia ”să se îmbogățească sufletește privind, admirând, apreciind valoarea și frumusețea unor piese de port tradițional”. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 6 octombrie 2024, intrarea fiind liberă.
Evenimentul este organizat în contextul în care, în fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente prin care au posibilitatea să cunoască patrimoniul cultural din întreaga Europă cu ocazia ”Zilelor Europene ale Patrimoniului”, organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi Uniunii Europene, la care a aderat și România din anul 1992. Potrivit Ministerului Culturii, în anul 2024, Consiliul Europei a ales tema ”Routes, Networks and Connections”, în traducere – ”Rute, contacte și conexiuni”, prin intermediul căreia se demonstrează, printr-o călătorie în spațiu și timp, modul în care patrimoniul din diferite țări ale Europei contribuie la un patrimoniu cultural comun.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent*****
Articolul următorAdio, Cupă!