Petrolul se întoarce cu trei puncte uriașe din deplasarea de la Botoșani, obținute la capătul unui meci în care golurile victoriei au fost marcate în prelungiri, Mihnea Rădulescu (90+4) și Gicu Grozav (90+6) fiind cei care au decis soarta întâlnirii!
Ce poveste a avut confruntarea din Moldova! Una începută timid, chiar foarte slab, de către petroliști, de nerecunoscut într-o primă jumătate de oră în care Botoșaniul a făcut legea, dar, din fericire, n-a reușit să și înscrie, Kaprof (16) ratând o oportunitate importantă.
De băgat mingea în plasă au făcut-o „lupii”, prin Tudorie (30), reușită anulată, însă, pentru un ofsaid milimetric, iar Richardhino (45+2) putea aduce Petrolul în avantaj în prelungirile primei părți, atunci când șutul său formidabil, de la aproape 30 de metri, a „explodat” în transversala porții apărate de către Kukic.

În partea a doua jocul a fost și mai deschis, cu multe ocazii de ambele părți. Zima a fost, din nou, în zi excelentă și a parat tot ce era de parat, iar Kukic și-a salvat și el, în câteva rânduri, echipa, așa încât totul părea să se îndrepte către un rezultat de egalitate, cu atât mai mult cu cât se depășise bine minutul 90 și tabela de marcaj indica același 0-0 ca la început.

Doar că petroliștii au luptat până la capăt, au crezut în șansa lor și, când prea puțini se mai așteptau, au dat lovitura! Fabricio Baiano i-a „așezat” o minge în fața porții lui RĂDULESCU (90+4) și acesta l-a învins un șut sec pe Kukic, iar GROZAV (90+6) a profitat de căderea definitivă a gazdelor, înscriind, chiar înainte de fluierul final, golul care a parafat rezultatul confruntării.
Petrolul a câștigat, astfel, cu 2-0, obținând cel de-al treilea succes din campionat. Totodată cel de-al șaselea joc consecutiv fără înfrângere și tot al șaselea în care echipa noastră nu primește gol, asigurându-și, astfel, o poziție între primele șase în clasament înaintea pauzei de două săptămâni, impusă de meciurile echipei naționale.
Următoarea adversară va fi Farul Constanța, într-o partidă ce se va disputa pe „Ilie Oană”, în intervalul 13-16 septembrie.
Foto: Ionuț Tăbultoc și Denis Grosu.

FC Botoșani – FC Petrolul 0-2 (0-0)

Marcatori: Rădulescu (90+4), Grozav (90+6).
FC Botoșani: Kukic – Matricardi, Șeroni (46 Sadiku), Miron, Adams (57 Diez) – Ferreira, Țigănașu – Bodișteanu (68 Mitrov), Florescu, Kaprof (57 Mouaddib) – Lopez (46 Chică-Roșă). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Jyry (79 Bratu), Keita – D. Radu (60 Rădulescu), Hanca (60 Fabricio Baiano), Grozav (cpt) – Tudorie (68 Bempah). Antrenori: Mehmet Topal și Sanjin Alagic.
Cartonașe galbene: Kaprof (22), Florescu (49), Mitrov (86)/Dumitriu (18), Papp (53), Bempah (90+2).
Au arbitrat: Kovacs Szabolcs – Alexandru Corb și George Duță.
Rezervă: Ovidiu Robu. Arbitru VAR: Horia Mladinovici. Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz.
Observatori: Adrian Pitu și Szekely Zoltan.
Jucătorul meciului: Mihnea Rădulescu