• Conform documentației, acesta ar urma să fie realizat până la sfârșitul anului 2026

Luiza Rădulescu Pintilie

În urmă cu câteva zile, a fost semnat oficial, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, contractul de finanțare ce va permite realizarea în Prahova a unui important obiectiv cu impact socio- economic. Este vorba despre asigurarea resurselor financiare necesare realizării, în zona orașului Băicoi, a unui necesar pasaj suprateran peste DN1, mai precis la intersecția acestei cunoscute artere de circulație cu DJ 215. Altfel spus, într-o zonă nu numai cu ridicate valori de trafic, ci și cu un grad ridicat de pericol. Nu întâmplător, la momentul semnării respectivului contract, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, a secretarului de stat Stoica Alexandru, a deputatului Grațiela Gavrilescu, a președintelui PSD Prahova și, totodată, președinte ales al Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, a subliniat: ”Este un proiect extrem de important, care va salva vieți, va aduce o dezvoltare industrială și economică orașului Băicoi”.
Valoarea totală a investiției depășește 40 de milioane de lei- proiectul inițiat de autoritățile din Băicoi fiind finanțat pe baza alocărilor obținute în cadrul Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și, parțial, din bugetul local -, fiind prevăzut ca lucrările să se încheie până la 31 decembrie 2026.
Atunci, la intersecția a două artere de circulație intens circulate – drumul DN1, care este un drum european, având 4 benzi de circulație și DJ 215 care este un drum județean, cu 2 benzi de circulație, ar trebui să devină funcțional, conform documentației, un pasaj cu o lungime totală de 105 metri, prevăzut cu trei deschideri, dar și 5 bretele prin intermediul cărora să se asigure legăturile cu orașele Ploiești și Câmpina, respectiv cu o nouă zonă industrială ce urmează să se dezvolte între DN1 și calea ferată.