Petrolul a primit primul gol în acest sezon pe „Ilie Oană”, dar își continuă seria invincibilă pe propriul teren. „Lupii” au remizat, 1-1, cu Farul Constanța și au ajuns la cel de-al optulea joc fără înfrângere, dintr-un total de nouă disputate în acest campionat, ceea ce, să recunoaștem, nu este un bilanț la îndemâna oricui. Un rezultat decis de cei doi „căpitani”, Gicu Grozav și Denis Alibec, ambii purtători ai tricoului cu numărul 7, într-un joc bun, în care, parcă, Petrolul a fost ”un pic mai bună”, decât adversara, per-ansamblu!
Petrolul – Farul a fost, cum s-ar spune, un meci cu de toate. Au fost și goluri, au fost și ocazii, dar și faze la limită, iar judecata VAR, care a intervenit de două ori, de fiecare dată după ce mingea a ajuns în plasa porții constănțene, a cântărit, până la urmă, decisiv în stabilirea rezultatului final.

min 33 – un triunghi de pase Jyry-Grozav-Baiano l-a propulsat pe finlandez într-o cursă pe partea stângă, urmată de o centrare perfectă în fața porții, de unde Rădulescu a reluat direct, fără speranțe pentru Buzbuchi. Gol? Nu, pentru că după câteva minute bune de așteptare, Iulian Călin a mers la monitorul de pe marginea terenului și a decis să dicteze ofsaid, considerând că Tudorie, aflat în fața lui Buzbuchi, l-a incomodat pe portarul Farului!
min 82 – Bratu a bătut bine o lovitură liberă de pe dreapta, Tudorie a prelungit, cu capul, spre bara a doua, acolo unde a apărut GROZAV, iar „căpitanul” Petrolului a reluat în plasă. Gol: Da, pentru că, după aproape opt minute de joc întrerupt, Iulian Călin a primit „verde” de la VAR, validând, astfel, reușita lui Gicu!
Alibec (61) punctase la un sfert de oră după pauză, atunci când a demarat pe stânga, a trecut de Huja, l-a lăsat în urmă pe Papp și, pătruns în careu, a trimis, dintr-un unghi destul de închis, la colțul lung, pe lângă Zima, dar, parcă era păcat, în economia jocului, ca oaspeții să plece cu toate punctele de la Ploiești!
Pentru Petrolul a fost, astfel, remiza cu numărul 5 din acest sezon și, cu 14 puncte, formația noastră ocupă, momentan, locul cinci în ierarhia Superligii. Urmează, sâmbătă, de la ora 21.30, pe „Ghencea”, meciul cu FCSB.
Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter

FC Petrolul – Farul Constanța 1-1 (0-0)
Marcatori: Grozav (82)/Alibec (61).
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu (77 Tolea) – Keita – Rădulescu (70 Bratu), Jyry, Baiano (64 Bempah), Grozav (cpt) – Tudorie. Antrenori: Mehmet Topal și Sanjin Alagic.
Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Bălașa, G. Marins, Ganea – Radaslavescu (77 Nedelcu), Dican, Vînă (90+7 Casap) – Iancu (69 Doicaru), Alibec (cpt) (90+7 Rivaldinho), Grigoryan (77 Dănuleasa). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Cartonașe galbene: Ricardinho (20)/Alibec (80), G. Marins (82).
Au arbitrat: Iulian Călin – Romică Bîrdeș și Nicușor Marin.
Rezervă: Robert Avram. Arbitru VAR: Viorel Flueran.
Jucătorul meciului: Keita