Cine n-a ajuns, vineri, pe „Ilie Oană”, chiar are ce regreta! Petrolul a făcut spectacol și a câștigat de o manieră clară duelul cu FC Hermannstad, continuându-și, astfel, progresul în clasamentul Superligii. Ricardinho, Rădulescu, cu o „dublă”, și „căpitanul” Gicu Grozav au semnat cele patru goluri ale victorei, una ce vine să certifice faptul că Petrolul este o echipă care va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat.

Până să ajungă să facă legea pe teren, petroliștii au supraviețuit ocaziilor imense risipite în debutul partidei de către oaspeți, prin Murgia (1) și Chițu (4), dar, mai apoi, au ucis meciul în nicio jumătate de oră. RICARDINHO (6) a dat semnalul fiestei, înscriind, cu capul, după un corner de pe stânga la care „lupii” au aglomerat zona din fața porții lui Muțiu, după care puștiul RĂDULESCU (11, 26) a preluat ștafeta și a ridicat în picioare, la propriu, publicul de pe „Ilie Oană”. „On fire” în această perioadă, în care îi iese aproape totul, Mihnea a punctat pentru 2-0 cu o execuție de excepție, un șut cu efect de la 18 metri, lateral dreapta, cu care a „scuturat” vinclul opus și a dus scorul la proporțiile unuia de hattrick după ce a reluat „din prima”, de la 20 de metri, la rădăcina barei, făcând inutil plonjonul lui Muțiu!
O primă jumătate de oră de excepție a „galben-albaștrilor” și, în contrast, una de coșmar a trupei lui Măldărășanu, naivă în apărare, dar în egală măsură neinspirată și ușor ghinionistă în atac, pentru că ocaziilor din startul partidei li s-au alăturat, pe parcurs, bara lui Murgia (25) și ratarea lui Opruț (30).
Hermannstad a avut o răbufnire imediat după pauză, Buș (48), cu o reluare cu capul, de la 6 metri, la colțul scurt, oferindu-le câteva minute de speranțe colegilor săi. Doar până când Nana Bempah a plecat într-o cursă caracteristică extremelor de la rugby, prin viteza și forța degajată, a „spart” blocajul defensiv la marginea careului mare, iar GROZAV (64), venit la susținere, din linia a doua, a semnat golul de 4-1, cu un șut la firul ierbii, ce nu i-a dat nicio șansă lui Muțiu!
O victorie superbă, poate cea mai clară, nu doar ca scor, ci și ca evoluție, de la revenirea în primul eșalon. Petrolul câștigă și urcă, cel puțin momentan, pe podium, dar dincolo de asta transmite un semnal categoric: suntem uniți, suntem puternici, luați-ne în calcul!

Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul – FC Hermannstadt 4-1 (3-0)

Marcatori: Ricardinho (6), Rădulescu (11, 26), Grozav (64)/Buș (48).
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Keita, Jyry (89 Boțogan) – Rădulescu (89 Ilie), Hanca (75 Moussaki), Grozav (cpt) (89 Bucur) – Tudorie (56 Bempah). Antrenori: Mehmet Topal, Florin Stângă.
FC Hermannstadt: Muțiu – Antwi, Găman, Ionuț Stoica (cpt), Tiago Silva – Neguț (46 Balaure), Murgia (75 Selimovic), Ivanov (75 Kujabi), Ianis Stoica (75 R. Popescu) – Chițu (83 Deaconu), Buș. Antrenor: Marius Măldărășanu.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Mihai Marica și George Florin Neacșu. Rezervă: Ovidiu Robu. Arbitru VAR: Cătălin Popa. Antrenor AVAR: Mihăiță Necula.
Observatori: Ion Ion și Adrian Comănescu.
Jucătorul meciului: Mihnea Rădulescu.