F.T.

Ieri dimineaţă, oamenii legii din cadrul Poliției Ploiești au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară în municipiu, la domiciliile unor persoane bănuite de camătă, înșelăciune și conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Concret, potrivit unei informări a IPJ Prahova, „în perioada decembrie 2023 – septembrie 2024, doi dintre bănuiți ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploiești, fără a fi autorizați în acest sens, ajutați fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.
De asemenea, unul dintre bănuiți ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploiești deși avea dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracțiuni de înșelăciune prin modul de operare «ghicitul»“. La sediul unității de poliție au fost conduse, pentru a fi audiate, cinci persoane. Suportul de specialitate al descinderilor a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acţiuni participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.