F. T.

Ieri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Prahova, precum și în București, la adresele unor persoane, pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații.
Cu referire la această speță, IPJ Prahova precizează faptul că ” în perioada 2019 – 2021, administratorii în fapt ai unei societăți comerciale cu sediul în municipiul București ar fi facilitat înregistrarea a șapte contracte de muncă fictive, iar, ulterior, în baza acestora, s-ar fi solicitat acordarea indemnizației pentru creștere copil. Prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 410.500 de lei”.
La sediul unității de poliție urmau să fie conduse ieri, pentru a fi audiate, 10 persoane.
Descinderile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, al celor de la Investigații Criminale- Prahova, precum și al celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș.