V. S.

Tinerii din Blejoi care îndeplinesc anumite criterii vor beneficia de locuințe ANL, în primele două blocuri ce vor fi construite în comuna de lângă Ploiești, prin Agenția Națională pentru Locuințe.
Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Blejoi, care au precizat că s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor. ”Vești bune pentru tinerii din Blejoi! Săptămâna trecută s-a semnat contractul pentru proiectarea și construcția primelor două blocuri ANL din comuna noastră! Firma care a câștigat licitația are la dispoziție două luni pentru proiectare, iar de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor va avea termen 24 de luni pentru finalizarea construcțiilor. Investiția se ridică la peste trei milioane de euro, iar primii tineri ai comunei selectați de ANL se vor putea muta în casă nouă la sfârșitul anului 2026. Viitorul cartier ANL se va construi pe un teren amplasat în apropierea Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, achiziționat de Primăria Blejoi în anul 2019. Punerea în aplicare a proiectului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul fostului director general ANL, Andrei Țurcanu. Cererile pentru locuințele ANL se primesc în continuare la Registratura Primăriei Blejoi”, a informat Primăria Blejoi.
Ing. Andrei Țurcanu, care a deținut funcția de director general al Agenției Naționale pentru Locuințe, a sprijinit, în perioada mandatului său la conducerea acestei instituții, atât inițierea unor proiecte de construire de locuințe ANL în mai multe localități prahovene, cât și reluarea unor proiecte ”înghețate”.

Puteți închiria o locuință construită prin ANL dacă sunteți major și nu ați împlinit 35 de ani, dacă nu sunteți proprietarul unei locuințe și niciunul dintre membrii familiei dumneavoastră (soț/soție) nu este sau nu a fost proprietarul unei locuințe, dacă nu ați mai închiriat o locuință construită prin ANL și dacă aveți locul de muncă în localitatea în care se găsește locuința pe care vreți să o închiriați.
Dacă respectați condițiile de mai sus, trebuie să mergeți la primăria localității în care doriți să închiriați o locuință pentru a vă înscrie în acest program. Cererile sunt depuse doar la primării, de unde veți obține toate informațiile necesare. Criteriile – cadru pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii pot fi regăsite aici: https://www.anl.ro/index.php?param=ro/locuinte-pentru-tineri/cum-inchiriez/.