Campionii ediției 2023-2024 ai celei mai importante competiții de fotbal pentru elevii din România, Cupa Tymbark Junior, s-au bucurat de premiul cel mare: prezența în tribune la meciul România-Lituania, desfășurat luni, 9 septembrie, în preliminariile Ligii Națiunilor.
Echipele câștigătoare din Timișoara, Suceava și București, formate din fete și băieți cu vârste între 8 și 12 ani, au fost trup și suflet alături de jucătorii naționalei, trăind la maximum fiecare fază a meciului și, mai ales, bucuria victoriei.
Pentru a-și îmbogăți informațiile despre fotbal, înainte de meci, copiii au vizitat Muzeul Fotbalului – primul muzeu de acest gen din Europa de Est. Micii fotbaliști au trăit o experiență inedită, bucurându-se de o călătorie spectaculoasă în lumea fotbalului.
O nouă serie de campioni ai Cupei Tymbark Junior au primit cu mare entuziasm premiul cel mare: o zi dedicată fotbalului și experiența de a face parte din comunitatea iubitorilor fotbalului fiind alături de idolii lor pe stadion la unul dintre meciurile oficiale ale echipei naționale de fotbal. După un parcurs susținut, în cadrul căruia au depășit rând pe rând alte echipe în meciuri desfășurare în mai multe etape, copii din București, Suceava și Timișoara au reușit să obțină titlul de campioni la Marea Finală a Cupei Tymbark, care a avut loc luna mai pe stadionul municipal “Constantina Diță” din Târgu Jiu.
Organizatorii competiției – Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației – felicită încă o dată campionii:
U10
Locul I: Școala Gimnazială Nr. 195, S3 București – BĂIEȚI și Școala Gimnazială “Miron Costin” Suceava – FETE
U12
Locul I: LPS Banatul Timișoara – BĂIEȚI și Școala Gimnazială Nr.113, S4 București – FETE
„Faptul că acești mici campioni au avut ocazia să-i urmărească de aproape pe tricolorii care au scris istorie la EURO în această vară sper să constituie o motivație în plus, care să-i determine să continue să fie cât mai aproape de fotbal. Suntem mândri și nerăbdători să mergem mai departe și în acest sezon cu tradiția pe care am stabilit-o prin Cupa Tymbark Junior, aceea de a încuraja copiii să se distreze jucând fotbal și să aibă o viață sănătoasă, iar cei mai talentați chiar să aibă oportunitatea de a juca fotbal la cel mai înalt nivel”– a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.
Pentru ediția următoare, care se va desfășura în anul școlar 2024-2025, competiția Cupa Tymbark Junior are un logo nou, dar și multe surprize care vor fi dezvăluite pe parcurs.
„Sper că parcursul, experiența și bucuria câștigătorilor Cupei Tymbark Junior din ediția 2023-2024 să inspire și să determine cât mai mulți profesori de sport și elevi să se înscrie în noua ediție. Din 1 octombrie, deschidem înscrierile pentru ediția 2024-2025 cu aceleași obiective ambițioase ca și până acum: să promovăm sportul și mișcarea, să descoperim împreună campionii fotbalului pentru copii prin Cupa Tymbark Junior” – a declarat Grzegorz Grabowski, CEO Maspex Romania.
Competiţia Cupa Tymbark Junior se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi sunt organizate, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.
ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:
• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani),
• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani),
• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

Profesorii de sport din toată țara sunt invitați să înscrie echipele de fotbal formate din elevi cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți! Înscrierile în ediția 2024-2025 se vor desfășura în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2024. Mai multe detalii despre următoarea ediție pot fi aflate urmărind site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro