F. T.

Polițiștii din cadrul Secției Rurale Drajna au fost sesizați de către un bărbat că o persoană a pătruns pe proprietatea sa din localitatea Bătrâni, fără drept, iar oamenii legii s-au deplasat la locul respectiv, pentru a constata dacă fapta reclamată se confirmă.
În acest context, după cum precizează IPJ Prahova într-un comunicat, s-a stabilit că, într-adevăr, „persoana în cauză a intrat în curtea apelantului pentru a discuta cu fosta sa concubină, care locuiește la acea adresă, plecând ulterior, întrucât nu a găsit-o.
În urma verificărilor amănunțite, bărbatul reclamat, în vârstă de 31 de ani, din comuna Cocorăștii Mislii, a fost depistat în orașul Vălenii de Munte și condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.
Astfel, s-a stabilit că, la începutul lunii iulie a.c., împotriva acestuia a fost emis, prin sentință civilă, un ordin de protecție pe 6 luni, prin care avea mai multe obligații, respectiv păstrarea unei distanțe de minimum 200 de metri față de fosta concubină și de locuința ei, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic sau prin corespondență sau în orice alt mod cu aceasta.
Având în vedere aspectele constatate, precum și faptul că bărbatul ar fi apelat-o în repetate rânduri pe victimă, transmițându-i amenințări prin mesaje, în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect comiterea infracțiunilor de „violare de domiciliu”, „amenințare” și „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile impuse prin ordinul de protecție”.