V. S.

În această săptămână, în județele Prahova și Dâmbovița, se desfășoară „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare – MOBEX PH-DB-24″, organizat și condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.
Instituția Prefectului – Județul Prahova a informat că acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora. În timpul exercițiului, o parte din rezerviști cu domiciliul în județul Prahova, cuprinși în planurile de mobilizare, este chemată la unități militare în vederea efectuării unor activități specifice de pregătire potrivit prevederilor legale în vigoare.
O secvență de antrenament a rezerviștilor este planificată să aibă loc miercuri, 4 septembrie, în poligonul de tragere Coada
Izvorului, precizează reprezentanții Prefecturii Prahova.