F.T.

La sfârşitul săptămânii, pe Drumul Național 1, pe raza localităților Bărcănești, Bănești, Nistorești și Sinaia, agenţii rutieri din cadrul Polițiilor Câmpina și Sinaia au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală, folosind echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare.
Pe parcursul desfășurării raziilor- care au făcut parte din acțiunea „Speed”, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă – , polițiștii rutieri au utilizat echipamente de măsurare a vitezei, amplasate în zonele cu risc ridicat de accidente. „În urma verificărilor, au fost constatate un număr total de 60 de contravenții, dintre care 45 au vizat depășirea vitezei legale, fiind sancționate. De asemenea, s-au aplicat o sancțiune pentru condusul sub influența băuturilor alcoolice, iar 14 pentru alte abateri rutiere”, informează într-un comunicat de presă IPJ Prahova.
Reamintim că, în perioada 5 – 11 august 2024, conform Programului Operațiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), s-a desfăşurat acțiunea „Speed”, aceasta având loc simultan în 31 de țări europene, membre ale organi­zației ROADPOL.