Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 2-24 august a.c., oamenii legii de la structurile de combatere a criminalității, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfășurat 22 de acțiuni de amploare, pentru destructurarea grupărilor infracționale.
În acest context, s-au realizat zeci de acțiuni de prindere în flagrant delict, fiind puse în executare peste o sută de mandate de aducere.
Una dintre acțiuni a vizat și județul nostru, fiind efectutată de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Organizate Dâmbovița, care au pus în executare mai multe descinderi în Prahova, dar și în București, Maramureș și Dâmbovița.
„În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 420.850 de euro, 78.345 de lire, 3.300 de dolari, 22.856 de lei, 279,21 de grame de bijuterii, două monede și două ceasuri. De asemenea, au fost indisponibilizate 82 de autovehicule care ar fi fost lăsate drept garanție pentru achitarea împrumuturilor.
De asemenea, din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada 2020 – prezent, administratorul unor case de amanet ar fi oferit bani cu titlu de împrumut mai multor persoane, pretinzând dobânzi și garantarea cu imobile.
Ulterior, ar fi procedat la executarea silită a celor împrumutați.În procesul de executare, ar fi fost utilizate mai multe documente falsificate, iar veniturile obținute nu ar fi fost evidențiate în contabilitate”, se detaliză în comunicatul Poliției Române.