După cum v-am informat în numărul de ieri al ziarului, în noaptea de luni spre marţi (19/20 august), în orei 00.30, polițiștii din Plopeni au fost alertaţi de către un bărbat din comuna Vâlcănești că fiica sa s-ar fi sinucis.
O echipă operativă s-a deplasat imediat la faţa locului, o tânără în vârstă de numai 18 ani fiind găsită spânzurată în locuință.
«La examinarea vizuală a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violență, trupul acesteia fiind ridicat în vederea efectuării necropsiei”. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă», menţiona IPJ Prahova într-un comunicat de presă.
Ieri, poliţia prahoveană a revenit cu o a doua precizare: «Din cercetările efectuate până la acest moment, a rezultat faptul că, în perioada 2020-2024, tatăl vitreg al tinerei ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta.
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 37 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror, în vederea stabilirii situației de fapt și a luării măsurilor legale ce se impun, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și act sexual cu un minor».